Ændringer af ressourceforløb udsættes til 1. januar

Del artiklen:
KL har bedt beskæftigelsesministeren om at udsætte ændringer af ressourceforløb i et halvt år. Derfor træder de først i kraft 1. januar 2022.
KL har bedt beskæftigelsesministeren om at udsætte ændringer af ressourceforløb i et halvt år. Derfor træder de først i kraft 1. januar 2022. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

De planlagte ændringer af ressourceforløb bliver forsinket i et halvt år. Det er KL, der i et høringssvar har bedt om udsættelse.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Onsdag den 20. april førstebehandles et lovforslag om ressourceforløb, der skal give de ledige flere rettigheder og få kommunerne til hurtigere at komme i gang med indsatser. Mens ændringerne ifølge den politiske aftale skulle træde i kraft til sommer, foreslår beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nu, at de først gælder fra 1. januar 2022.

“Som led i høringen er (det) blevet påpeget, at ikrafttrædelsesdatoen risikerer at falde sammen med, at kommunerne forventes at skulle håndtere et betydeligt efterslæb efter nedlukningen af beskæftigelsesindsatsen som følge af covid-19,” skriver Peter Hummelgaard i et brev til de beskæftigelsespolitiske ordførere.

Læs også:
Knap halvdelen på ressourceforløb får forkortet varighed med ny aftale

Det er Kommunernes Landsforening, der har bedt om udsættelse. Det fremgår i høringssvaret fra KL, der blandt andet skriver:

“Dels falder ikrafttrædelse sammen med en forventet genåbning efter corona med det omfattende arbejde, det medfører i kommunerne. Dels stiller lovforslagets ændringer store krav til intern organisering i kommunerne samt rekruttering af nye medarbejdere.”

“KL opfordrer Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til, at bekendtgørelser og vejledning til lovændringerne er klar i god tid inden ikrafttrædelse, så kommunerne får reel tid til at forberede sig på ændringerne.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her