Jobcenterchef: Flere medarbejdere skal møde på arbejde

Del artiklen:
(Arkiv) Martin Geertsen (V) og Stinus Lindgreen (RV) er blandt de 21 medlemmer af Folketingets epidemiudvalg, der skal tage stilling til en delvis genåbning af beskæftigelsesindsatsen.
(Arkiv) Martin Geertsen (V) og Stinus Lindgreen (RV) er blandt de 21 medlemmer af Folketingets epidemiudvalg, der skal tage stilling til en delvis genåbning af beskæftigelsesindsatsen. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En delvis genåbning beskæftigelsesindsatsen i næste uge vil kræve, at flere møder på arbejde i jobcentret i stedet for at arbejde hjemme. Epidemiudvalg tager i dag stilling til bekendtgørelsen.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Det vil kræve fysisk tilstedeværelse af flere medarbejdere på jobcentrene, når ledige igen kan sendes i virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob. Ifølge en bekendtgørelse, der er til høring til onsdag, skal indsatserne genoptages 15. april.

“Der vil være brug for flere møder med fysisk fremmøde, når der skal aftales virksomhedspraktik og nyttejob. Og virksomhedskonsulenterne skal jo ud på virksomhederne og lave aftalerne,” siger jobcenterchef i Silkeborg, Martin Husted.

I rammeaftalen om genåbning, som et stort flertal står bag, er der ingen ændring af henstillingen til, at offentligt ansatte så vidt muligt skal arbejde hjemme.

Epidemiudvalg kan sige nej

Folketingets nye epidemiudvalg skal i eftermiddag tage stilling til forslaget om delvis åbning af beskæftigelsesindsatsen. Det er uklart, om konsekvenserne for fremmøde på jobcentrene indgår på mødet, da beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards (S) fremlæggelse til mødet er sendt som et fortroligt dokument.

Det er første gang, en bekendtgørelse på beskæftigelsesområdet skal godkendes af epidemiudvalget.

I epidemiloven fra 27. februar blev der indført parlamentarisk kontrol med regeringen, der har store beføjelser under en epidemi. Det betyder blandt andet, at der både skal ligge en indstilling fra en Epidemikommissionen og fra en minister, før Folketingets epidemiudvalg kan tage stilling til en bekendtgørelse. 

Der er 21 medlemmer af epidemiudvalget. De kan med almindeligt flertal afvise ny lovgivning. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her