Giv os dato på åbning af beskæftigelsesindsatsen

Del artiklen:
HK Kommunal ønsker en fast dato for, hvornår beskæftigelsesindsatsen kan åbne.
HK Kommunal ønsker en fast dato for, hvornår beskæftigelsesindsatsen kan åbne.

Hellere en lidt senere genåbning end en dag-til-dag åbning, lyder det fra næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing. Han er bekymret for, at dag-til-dag lempelser skaber forvirring for borgere og virksomheder.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

HK Kommunal opfordrer Beskæftigelsesministeriet til at beslutte sig for en bestemt dag, hvor den delvist suspenderede beskæftigelsesindsats kan gå i gang.

“Hvis der er en skæringsdag 1. maj, kan vi i god tid begynde at lave aftaler med borgere og virksomheder, og vi undgår de store pukler den dag, hvor det virkelig tager fart,” siger næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing til NB-Beskæftigelse.

HK Kommunal organiserer de fleste af medarbejderne i jobcentrene.

I rammeaftalen for en langsigtede plan for genåbning nævnes beskæftigelsesområdet kun ganske kort.

“De tiltag og restriktioner, der ikke lempes pr. 6. april og 13. april, forlænges til og med den 20. april 2021,” står der, og videre:

“Regeringen vil løbende foretage nødvendige tilpasninger i den offentlige sektor f.eks. ift. forsvaret, socialområdet, beskæftigelsesindsatsen, tilsyn og lignende.”

Hellere senere og planlagt

Det er den løbende tilpasning, der får Mads Samsing til at reagerer. Der har været alt for mange meget sene udmeldinger, som har skabt forvirring og ekstra arbejde, og det kan undgås ved at fastsætte en bestemt dato.

Han vil hellere have, at genåbningen af beskæftigelsesindsatsen skydes lidt, end at den kommer for hurtigt i gang.

“Der er jo en del sagspukler derude. Der er rigtig mange, der venter på afklaringsforløb, virksomhedspraktikker og så videre. Og det er selvfølgelig vigtigt, at beskæftigelsesindsatsen kommer op i gear i samtakt med økonomien, men det skal også kunne administreres. Min bekymring er, at der kommer dag-til-dag lempelser, som betyder, at sagsbehandlerne skal give én besked til borgere og virksomheder den ene dag og en anden den næste.”

“Hvis vi sætter skæringsdag 1. maj, kan vi begynde at lave aftaler med borgere og virksomheder og undgå de store pukler den dag, det for alvor begynder at tage fart,” lyder det fra HK Kommunals næstformand, der tilføjer, at der også er et væsentligt arbejdsmiljøhensyn at tage.

Suspension af dele af beskæftigelsesindsatsen gælder til 5. april med mulighed for forlængelse til 15. april. Borgere på sygedagpenge har fået forlænget perioden til 30. april.

Rammeaftalen om plan for genåbning af Danmark blev indgået sent mandag mellem Regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her