Landkommunerne har mistet del af overkompensation til ledige

Del artiklen:

Målt pr. forsikret ledig mistede landkommunerne en del af deres overkompensation for udgifter til forsikrede ledige i 2020, mens de store byer kom lidt tættere på landsgennemsnittet. De store byer tabte dog stadig store beløb.

Af Arne Ullum, [email protected]

Landkommunerne har siden 2018 mistet en del af deres overskud på det særlige beskæftigelsestilskud, mens byernes underskud er faldet.

Det er den overordnede tendens, når man ser på udviklingen i kommunernes over- eller underskud fra 2018 til 2020.

Den største taber er Rebild Kommune, der på bare to år er gået fra at få et beskæftigelsestilskud, som i 2018 var 78.857 kr. pr forsikret ledig over landsgennemsnittet til 18.839 kr. i 2020. Dermed har kommunen tabt over 60.000 kroner pr. forsikret ledig.

Selvom den største vinder er Norddjurs Kommune med en ændring på plus 28.808 kroner pr. ledig, så er det store billede, at de store bykommuners tab på beskæftigelsestilskuddet er reduceret lidt pr. forsikret ledig i 2020, men det skyldes ofte, at kommunerne har fået flere registrerede ledige.

Ser man derimod på, hvor mange penge kommunerne har brugt på forsikrede ledige og sammenligner det med det samlede beskæftigelsestilskud i 2020, så er Københavns og Århus’ underskud vokset, mens Aalborg og især Odense har reduceret deres tab.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her