Aftale: Ingen træk i pension for ægtefælles overarbejde under corona

Del artiklen:
(Arkiv) Pensionister, der er blevet trukket i ydelse på grund af ægtefællens overarbejde under corona, kan få pengene tilbage. Det har regeringen aftalt med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Nye Borgerlige.
(Arkiv) Pensionister, der er blevet trukket i ydelse på grund af ægtefællens overarbejde under corona, kan få pengene tilbage. Det har regeringen aftalt med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Nye Borgerlige. - Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Fakta: Pensionisterne får pengene tilbage gennem efterregulering i Udbetaling Danmark. Det får derfor ingen betydning for udbetaling af ydelser.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Et flertal af Folketingets partier har aftalt at sætte den fælles forsørgerpligt ud af kraft for pensionister og deres ægtefæller, der har arbejdet over i coronajob. Aftalen gælder for covid-19-relateret overarbejde, der har betydet, at pensionen er blevet sat ned.

Jobcentre og Udbetaling Danmark skal – som de plejer – beregne og udbetale ydelserne efter reglerne om fælles forsørgerpligt. Pensionisten, der har fået sat ydelsen ned på grund af covid-19-relateret overarbejde, skal selv søge om at få penge tilbage fra Udbetaling Danmark. Aftalen gælder for arbejde, der er udført mellem marts 2020 og til december 2021.

Pengene bliver efterbetalt i juni-september det efterfølgende år. For 2020 forventes det, at pensionister kan søge om pengene i maj 2021 og få dem udbetalt i juni til september.

Både folkepensionister, senior- og førtidspensionister er omfattet af ordningen. Den gælder overarbejde, bonusser og alle tillæg, der er udbetalt i forbindelse med covid-19 i alle brancher. Også deltidsansatte er omfattet.

Udbetaling Danmark skal vejlede borgerne.
 
Se her kravene til dokumentation.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her