Færre flygtninge vendte hjem efter ‘paradigmeskifte’

Del artiklen:
Det var ikke mindst med Peter Skaarup og Dansk Folkepartis engagement, at 'paradigmeskiftet' blev besluttet i folketingssalen i februar 2019. (Arkiv)
Det var ikke mindst med Peter Skaarup og Dansk Folkepartis engagement, at 'paradigmeskiftet' blev besluttet i folketingssalen i februar 2019. (Arkiv) - Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Halvt så mange fik inddraget opholdstilladelse efter krav om, at jobcentre skal informere om muligheden.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Kun halvt så mange flygtninge fik deres opholdstilladelse inddraget, efter at det såkaldte paradigmeskifte blev indført i 2019. Det skriver Jyllands-Posten

Paradigmeskiftet skulle ifølge aftaleteksten have “en mærkbar effekt” på antallet af inddragede opholdstilladelser.

Mens 455 flygtninge fik inddraget opholdstilladelsen i 2018, faldt antallet til 238 i 2019, da paradigmeskiftet blev vedtaget. I 2020 var antallet 245. 

Samtidig blev integrationsydelsen sat ned. Den blev efter regeringsskiftet i juni 2019 midlertidigt sat op for børnefamilier. 

Med aftalen skiftede ‘integrationsydelse’ navn til ‘selvforsørgelses- eller hjemrejseydelse samt overgangsydelse’. Det var en videreførsel af en lov fra 2018, der bestemte, at indvandrere ved alle samtaler med jobcentret skal orienteres om mulighederne for frivillig hjemrejse. 

LINK til ny aftale 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her