Nyt it-system forhindrer samlet overblik over ydelser

Del artiklen:
På forsiden af Jobindsats.dk er der nu lagt en advarselstrekant op. Lige nu er der 13 kommuners ydelser, der ikke bliver talt med i alle måneder. Det fortsætter med andre kommuner i resten af året.
På forsiden af Jobindsats.dk er der nu lagt en advarselstrekant op. Lige nu er der 13 kommuners ydelser, der ikke bliver talt med i alle måneder. Det fortsætter med andre kommuner i resten af året.

Et vigtigt redskab for politikerne har ligget underdrejet i flere måneder. Udrulningen af nyt it-system til kontanthjælpsydelser betyder, at der er kommuner, der ikke indgår i statistikkerne.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Udrulningen af ‘Kommunernes Ydelsessystem’ (KY) betyder, at indberetninger om ydelser fra en række kommuner ikke optræder i STARs oversigt på Jobindsats.dk.

KY udrulles til alle kommuner i løbet af hele 2021. Indtil nu er systemet udrullet til 13 kommuner. 8. februar gik anden bølge i gang med yderligere ti kommuner, og i november skal de sidste kommuner kobles op. Se oversigt over 2. til 7. bølge længere nede i artiklen. 

Jobindsats.dk kan man læse, at der lige nu er 13 kommuner, hvor en række ydelser ikke fremgår af statistikkerne i flere måneder. Det er kontanthjælp, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt overgangsydelse, revalidering og forrevalidering.

Det er STAR, der skal tilpasse Jobindsats.dk til KY. Star forventer, at ydelserne i de 13 kommuner vil indgå i målingerne fra februar måned. Derefter skulle data fra de kommuner, der efterfølgende overgår til KY fra et tidligere system, automatisk blive overført til STAR.

Indtil da er også målingerne for hele landet ‘underopdateret,’ skriver styrelsen.   

Det er kommunernes IT-fællesskab KOMBIT, der står for udrulningen af KY. Pressechef i KOMBIT Henrik Kirkeskov skriver til NB-Beskæftigelse fredag, at data for de 13 kommuner er sendt videre til styrelsen.

“STAR har modtaget data, og vi er i tæt dialog med dem, og har været det i længere tid, og vi forventer, det falder på plads snarest.”

Nedenfor ses udrulningsplanen for ‘Kommunernes Ydelsessystem’ (KY). Det er Kommunernes IT-fællesskab, KOMBIT, der står for udrulningen af KY.

null

Tilføjelse: De sidste to afsnit med kommentar er tilføjet fredag den 12.2. efter modtagelse af mail fra KOMBIT. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her