Ledige og syge får forlænget dagpengeperiode

Del artiklen:
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterer en ny politisk aftale om yderligere forbedringer af hjælpepakker, der også indeholder forlængelse af dagpengeperioder for syge og ledige.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterer en ny politisk aftale om yderligere forbedringer af hjælpepakker, der også indeholder forlængelse af dagpengeperioder for syge og ledige. - Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Ny aftale sikrer sygedagpenge til udgangen af april. Forsikrede ledige får to måneder mere på dagpenge, og kontanthjælpsmodtagere fritages i samme periode for 225-timers reglen.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]
og Ritzau, [email protected]

En ny milliardaftale, der løfter hjælp til selvstændige, indeholder også forlængelse af sygedagpenge, undtagelse for 225-timers reglen, mens forsikrede ledige kan få en måned mere på dagpenge. Derudover forlænges den periode, ledige har ret til uddannelse på 110 procent af dagpengene. 

Regeringen har lavet en aftale med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet om tiltag for i alt ca. 9,5 mia. kr., der skal hjælpe danske selvstændige, virksomheder og lønmodtagere.
Aftalens hovedpunkter for lønmodtagere

  • Den midlertidige ret til sygedagpenge forlænges med to måneder, så ingen sygedagpengemodtagere overgår til jobafklaringsforløb til og med den 30. april 2021.
  • Suspensionen af 225-timers reglen forlænges tilsvarende med to måneder til og med 30. april 2021.
  • Suspensionen af dagpengeforbruget forlænges til og med april 2021.
  • Forlængelse af ret til uddannelse med 110 pct. dagpenge
Læs også:
Fagbevægelsen kritiserer hjælpepakke: Dagpengesatsen skal også op

Hovedpunkter for små selvstændige

  • Loftet for selvstændige forhøjes fra 23.000 kr. til 33.000 kr. om måneden for selvstændige med mindst én fuldtidsansat og til 30.000 kr. om måneden for selvstændige uden ansatte. For at modtage den forhøjede kompensationssats er det et krav, at den selvstændige ikke tager mere end 23.000 kr. ud af virksomheden om måneden i den periode, hvor den forhøjede kompensationssats modtages.
  • Kravet for, hvor stor en omsætning man skal have for at få adgang til kompensation fra selvstændigordningen, sænkes fra 10.000 kr. om måneden til 8.000 kr. om måneden. Kravet for indkomst sænkes tilsvarende i kompensationsordningerne for freelancere og kombinatører samt i den midlertidige kunststøtteordning.
  • Begge ændringer sker med tilbagevirkende kraft fra 9. december 2020, og det vil være muligt for selvstændige, der allerede har søgt ordningerne, at søge igen. Der tages forbehold for, at ændringerne kræver statsstøttegodkendelse.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her