Partier skal diskutere lempelse af forsørgerpligt for ‘coronahelte’

Del artiklen:
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil i næste uge tale med Folketingets partier om en undtagelse for gensidig forsørgerpligt for familier, hvor den ene har taget ekstravagter under coronakrisen.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil i næste uge tale med Folketingets partier om en undtagelse for gensidig forsørgerpligt for familier, hvor den ene har taget ekstravagter under coronakrisen. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil i næste uge forsøge at finde en løsning for førtidspensionister, der er blevet trukket i ydelse, fordi deres ægtefælle har arbejdet over i coronaindsatsen.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil tale med Folketingets om en løsning for de førtidspensionister, der bliver trukket i ydelse, fordi deres ægtefæller har taget ekstravagter under corona.

“De sager som er rejst i Ekstra Bladets artikler, fortjener at blive tage alvorligt. Problemet er ikke helt enkelt, men jeg vil gerne tale med Folketingets partier og se, om vi kan finde en løsning. Jeg har derfor allerede indkaldt partierne til et møde i næste uge i forhold til lønmodtagere, som modregnes, når de tager ekstravagter i forbindelse med coronakrisen,” skriver Peter Hummelgaard skriver til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har i flere artikler fortalt om førtidspensionister, der er blevet trukket i ydelse, fordi deres ægtefæller har taget ekstravagter under coronatiden. 

Avisen skriver, at statsminister Mette Frederiksen (S) afviste at gøre noget ved problemet, fordi der var tale om ‘enkeltsager’.
Ifølge Ekstra Bladet kommer familier reelt til at betale 70 procent til staten, hvis den ene er førtidspensionist, og den anden tager ekstravagter. 

Der ser på forhånd ud til at være et flertal i Folketinget for at gøre noget ved den gensidige forsørgerpligt i netop denne situation. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her