Lovforslag om ressourceforløb udsat

Del artiklen:
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremsætter lovforslag om ressourceforløb i slutningen af marts og ikke i januar som planlagt.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremsætter lovforslag om ressourceforløb i slutningen af marts og ikke i januar som planlagt.

Først i slutningen af marts vil beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremsætte lovforslag om de aftalte ændringer i ressourceforløb.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

Et lovforslaget om ændringer af ressourceforløb er udskudt til anden del af marts måned. Ifølge regeringens lovprogram skulle det være fremsat i januar.

Om udsættelse ligesom andre udskydelser af lovforslag skyldes coronasituationen, fremgår ikke af en oversigt fra STAR.

Forligspartierne bag førtidspensions- og fleksjobreformen aftalte i midten af december nye rammer for ressourceforløb. Det indebærer blandt andet, at de ledige skal hurtigere i gang med arbejdsprøvning og andre aktive indsatser, og at der bliver holdt øje med, om kommunerne efterlever reglerne.

Hvornår loven træder i kraft er ikke aftalt, men den første rapportering fra Beskæftigelsesministeriet til forligsparterne ventes at komme efter 1. kvartal 2022.

Også længden på ressourceforløb sættes ned, men gradueres efter alder. Personer over 60 skal ikke længere i ressourceforløb.

Læs også:
Her er aftalen om ressourceforløb
Læs også:
Ressourceforløb: Kommuner skal under opsyn

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her