Januar: Antal ledige stiger med knap 3.400 på to uger

Del artiklen:

Stigningen i arbejdsløsheden fortsætter i januar. I Vestjylland og på Sjælland er antallet af ledige steget med knap fire procent, viser tal fra STAR. Se udviklingen i otte landsdele og de seneste tal for stigningen af coronaledige i din kommune.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

På landsplan er der på 14 dage kommet knap 3.400 flere ledige. Fra 3. til 17. januar er antallet steget med samlet 2,6 procent. Det kommer oven i en stigning på 11.000 ledige over jul og nytår.

Vestjylland og Sjælland har haft den største stigning i ledigheden på knap fire procent på fjorten dage. Sydjylland ligger under to procent, og Bornholm har haft ‘nul’ stigning.

Udviklingen skal tages med det forbehold, at ledigheden traditionelt stiger i januar og februar. Allerede nu er stigningen i antal ledige fra december til januar dog højere end i de foregående år.

I den første tabel her nedenfor kan du se udviklingen i arbejdsløsheden på landsplan og i otte landsdele. Derefter følger et Danmarkskortet med den aktuelle ledighed i din kommune, og en tabel der viser det samme.

Samlet stigning i antal coronaledige 28,9 procent

Hvis vi går tilbage til coronakrisens start, ligger den samlede stigning i antal ledige frem tilsøndag den 17. januar på 28,9 procent. I kortet nedenfor kan man se det aktuelle antal ledige ved at klikke på hver enkelt kommune.

Nedenfor kortet er en tabel, hvor kommunerne er rangeret fra den mindste til den største udvikling i ledigheden.

Ændring 19. januar kl. 11:20 er denne sætning tilføjet: Allerede nu er stigningen i antal ledige fra december til januar dog højere end i de foregående år. Denne sætning er fjernet, da det fremgår af tabellerne: og det er ‘rene’ tal, hvor der ikke er korrigeret for sæsonudsving.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her