To tredjedele af unge med ikkevestlig baggrund og ufaglærte forældre uddanner sig

Del artiklen:
Langt over halvdelen af de unge, der bor i almene boliger og har ufaglærte forældre, har fået en uddannelse, viser ny analyse. Her er det Mjølnerparken i København.
Langt over halvdelen af de unge, der bor i almene boliger og har ufaglærte forældre, har fået en uddannelse, viser ny analyse. Her er det Mjølnerparken i København. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Blandt alle 25-årige i alment boligbyggeri med ufaglærte forældre klarer unge med ikkevestlig baggrund sig bedst, viser ny analyse.

Af Citathistorie fra andet medie,
og Helle Schøler Kjær, [email protected]

Andelen af unge fra den almene sektor, som bryder med social arv, er på sit højeste siden 1995, viser en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) og brancheorganisationen Danmarks Almene Boliger har lavet.

Det skriver Politiken

Analysen viser, at seks ud af ti 25-årige i Danmark, som er vokset op med ufaglærte forældre, selv har fået en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. I den almene boligsektor har 57 procent i gruppen taget en uddannelse. Det er den højeste andel siden 1995, viser analysen. 

Det er især unge med ikkevestlig baggrund i almennyttige boliger, der brillerer. 62 procent af dem har fået en uddannelse som 25-årige. Blandt unge med dansk eller vestlig herkomst er det kun 52 procent.

Hans Skifter Andersen, adjungeret professor ved Aalborg Universitet og forsker i udsatte boligområder, siger til Politiken, at analysen gør op med fortællingen om mistrivsel i dele af den almene boligsektor.

“Analysen viser, at det går rimelig godt, og det har det gjort i en årrække, og det er frugten af mange års boligsociale indsatser,” siger han.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her