Her er brancherne med størst og mindst risiko for covid-19

Del artiklen:
Tomme kontorer på jobcentrene kan have medvirket til en mindre spredning af covid-19 blandt ydelsesmodtagere. Ifølge brancheopgørelse fra Statens Seruminstitut er andelen af smittede i gruppen under gennemsnittet.
Tomme kontorer på jobcentrene kan have medvirket til en mindre spredning af covid-19 blandt ydelsesmodtagere. Ifølge brancheopgørelse fra Statens Seruminstitut er andelen af smittede i gruppen under gennemsnittet. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ydelsesmodtagere har mindre risiko for at blive smittet med covid-19 end gennemsnittet. Det samme gælder erhverv med udearbejde og ansatte i industrien. Se alle brancher – og også grupper uden job.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Ydelsesmodtagere mellem 18 og 65 år har mindre risiko for at blive smittet med covid-19 end gennemsnittet af brancher og grupper, viser tal fra Statens Seruminstitut. Mens gennemsnittet er tre procent, havde 2,7 procent af de testede ydelsesmodtagere covid-19.

Medarbejdere, der delvist arbejder udenfor, har også lavere risiko for smitte. Det gælder ansatte i byggeriet (2,5 procent) og i landbrug, skovbrug og fiskeri (2,5 procent), som blandt andet minkfarmene hører under. Også industriansatte ligger under gennemsnittet (2,6 procent).

For grupperne med en lavere sygdomsprocent gælder også, at en mindre andel er blevet testet.

Ikke overraskende er det sundhedspersonale, der er i størst risiko for at få covid-19. Hele fem procent af over 400.000 testede har eller har haft sygdommen. Lige efter følger hotel- og restaurationspersonale med 4,5 procent af knap 80.000 testede.

I branchetabellen nedenfor har vi valgt at tage personer uden beskæftigelse med. Det er ydelsesmodtagere og ‘selvforsørgende’ mellem 18 og 65 år, som ikke har nogen registreret indkomst. Også unge og ældre uden beskæftigelse er med i tabellen. SU-modtagere indgår ikke i ‘Ydelsesmodtagere’ og er heller ikke registreret som en selvstændig gruppe.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her