Forsikrede ledige får to måneder mere på dagpenge

Del artiklen:
Alle forsikrede ledige får forlænget dagpengeperioden med to måneder på grund af smittestigningen.
Alle forsikrede ledige får forlænget dagpengeperioden med to måneder på grund af smittestigningen.

I en bred aftale mellem Folketingets partier får ledige nu en såkaldt ‘død periode’ på dagpenge, så perioden forlænges. Samtidig forlænges suspension af 225-timers reglen for kontanthjælpsmodtagere.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

I januar og februar er dagpengeuret sat i stå for forsikrede ledige. Samtidig aftalte partierne bag hjælpepakkerne at forlænge 225-timers-reglen for kontanthjælpsmodtagere.

Hvis man var arbejdsløs ved coronakrisens udbrud i marts, er den toårige dagpengeperiode nu blevet forlænget med i alt otte måneder, I aftaleteksten skriver partierne, at den ‘døde periode’  indføres for at sikre parallelitet med hjælpepakkerne under forårets nedlukning.

Med andre ord: Hvis der skal sikres arbejdspladser for erhvervsliv og lønmodtagere, skal de ledige også have hjælp til at komme igennem vinterens smittestigning og nedlukninger.

Med aftalen udvides den periode, hvor ledige har garanti for, at de ikke falder ud af dagpengesystemet. I oktober blev det aftalt,  at ledige, der risikerede at falde ud af dagpengesystemet mellem 1. november 2020 og 1. november 2021, ville få en to måneders forlængelse af perioden. Med den nye aftale er den periode nu altså udvidet med endnu to måneder. Det betyder blandt andet, at der ikke er nogen ledige, der kan falde ud af dagpengesystemet mellem 1. november 2020 og 28. februar 2021.

For kontanthjælpsmodtagere betyder den fortsatte suspension af 225-timers-reglen, at de ikke trækkes i kontanthjælpen, hvis de ikke inden for det sidste år har haft 225 timers arbejde.

Se tillægget til hjælpepakken her. Teksten om suspension af dagpengeperioden står på side 6. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her