DH: Flere skal i gang med ressourceforløb tidligere

Del artiklen:
Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer. (Arkiv)
Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer. (Arkiv) - Foto: Danske Handicaporganisationer

Der er stadig for stor risiko for, at mennesker bliver hængende i kontanthjælpssystemet i årevis. Det hjælper den politiske aftale om ressourceforløb ikke på, lyder det fra Danske Handicaporganisationer.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

Som paraplyorganisation for 35 organisationer med 340.000 medlemmer repræsenterer Danske Handicaporganisationer (DH) mange af de mennesker, som kommer i ressourceforløb. Det er mennesker med alle typer handicap. Synlige og usynlige – fra hjerneskade og gigt til udviklingshæmning og sindslidelse.

Vi har derfor spurgt formand for DH, Thorkild Olesen, om han er tilfreds med den politiske aftale om ændring af ressourceforløb.

I havde foreslået kortere ressourceforløb, og I fik jeres ønske opfyldt. Der blev skåret to år af forløbene. Hvad mener I om den model, der kom ud af det?
Thorkild Olesen: 

”Med aftalen loves man en afklaring efter tre år i ressourceforløb, hvis man er over 50 år. Det er et fremskridt, som vi er rigtig glade for. Men vi forstår ikke, hvorfor dem under 40 ikke skal have samme garanti. I dag er der gang i cirka 6.500 ressourceforløb, som har varet over tre år. I over halvdelen af dem snakker vi mennesker under 40 år. Vi mener, de bør sikres samme sikkerhed som de ældre, og det får de ikke med aftalen her.”

Fremdrift i forløb er ikke nok; der skal sikres hurtigere ressourceforløb

I den nye aftale er der kommet en del elementer, der skal sikre en hurtigere fremdrift i et ressourceforløb. For eksempel en indsatsgaranti, hvor det kan have ret hårde konsekvenser for kommunerne, hvis den ledige på ressourceforløb ikke inden for et halvt år kommer i gang i en virksomhedspraktik eller med en social indsats.

Den enkelte får også tilknyttet en virksomhedskonsulent, der skal sikre et godt match med en virksomhed. Samtidig kan den ledige få en sundhedskoordinator til at vurdere, om en konkret indsats er dårlig for hans eller hendes helbred. Så alt i alt et forsøg på at sætte tempoet op, samtidig med at der tages hensyn til sygdom og handicap – og en større retssikkerhed.

Er det godt nok – eller hvad skal der mere til for at gøre ressourceforløbene bedre?

Thorkil Olesen:

”Det er godt, at vi får slået fast, at der skal gang i en indsats rettidigt. Men vi savner et bredere fokus, når vi ser på rettigheden. For udover, at vi ser, at folk sidder fast for længe i ressourceforløbene, ser vi også, at folk sidder fast for længe, inden de kommer videre til ressourceforløb, fleksjob, revalidering og førtidspension.” 
“F.eks. ved vi fra forskellige undersøgelser, at for mange unge med handicap sidder fast på kontanthjælp – og at de gør det længere end unge uden handicap. Og så viste den store ‘Flere Skal Med’-opgørelse af de langvarige kontanthjælpsmodtagere jo også, at en tredjedel af de langvarige kontanthjælpsmodtagere slet ikke hørte til i kontanthjælpssystemet. Vi er nødt til at sikre en rettidig visitation til fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og revalidering, så vi kan hjælpe folk videre og få dem afklaret, inden de føler sig helt kørt over.”
Driftsrefusionen til ressourceforløb fjernes nu og lægges om til bloktilskud for at finansiere de ekstra udgifter ved ressourceforløb. Hvad kommer det til at betyde? Thorkild Olesen:

”Det er godt, at man vil sætte gang i de virksomhedsrettede indsatser. Men mange af de her borgere er kendetegnede ved, at de har behov for en helhedsorienteret indsats – som også indebærer f.eks. en social- og uddannelsesmæssig indsats, så det bekymrer os meget, at der spares på refusionen her. Vi kommer til at følge udviklingen.”

Læs også:
Her er aftalen om ressourceforløb

Fakta: 
1. Et ressourceforløb kan højst vare tre år uanset alder.

2. Under 40 år: Personer under 40 år kan som udgangspunkt ikke tilkendes førtidspension og kan derfor som i dag bevilges mere end et ressourceforløb, hvis det vurderes relevant for den enkelte.

3. 40 år til 50 år: Personer mellem 40 og 50 år kan bevilges mere end et ressourceforløb. Når den generelle varighed af ressourceforløb afkortes til tre år, er det hensigtsmæssigt at give mulighed for flere forløb for denne aldersgruppe. Den samlede periode i ressourceforløb kan sammenlagt være 5 år som i dag, medmindre, at borgeren selv ønsker yderligere forløb.

4. Over 50 år: Personer over 50 år har alene pligt til at tage imod ét ressourceforløb, pga. det kortere arbejdsmarkedsperspektiv for denne gruppe.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her