Forskere: Jobcentre prioriterer ikke at få handicappede i job

Del artiklen:
(Arkiv) Flere handicappede skal i job, men kommunerne arbejder ikke systematisk med området. Fire forskere har fire forslag til, hvordan de kommer til at gøre det.
(Arkiv) Flere handicappede skal i job, men kommunerne arbejder ikke systematisk med området. Fire forskere har fire forslag til, hvordan de kommer til at gøre det. - Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

I en kronik i Altinget kommer fire forskere med anbefalinger til, hvordan handicappede kan komme i arbejde.

Af Citathistorie fra andet medie,
og Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

I anledning af den internationale handicapdag foreslår fire forskere nu jobcentrene at gribe jobformidling til handicappede mere systematisk an, skriver de i Altinget

En undersøgelse fra Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse viste i 2019, at under en tredjedel af kommunerne har en strategi for at få handicappede i arbejde.
 

 

Derfor har de fire forskere Thomas Bredgaard, professor ved Aalborg Universitet, Finn Amby, lektor ved VIA og seniorforskere ved VIVE, Helle Holt og Frederik Thuesen, fire anbefalinger til jobcentrene. 

Bedre identifikation af funktionsnedsættelser: 
Jobcentrene skal screene og opspore funktionsnedsættelser i alle målgrupper og vurdere, om der er behov for støtte. 

Bedre evidensgrundlag: 
Jobcentrene skal indsamle data om ledige med handicap. Det skal danne grundlag for at sammenligne indsatserne og at skabe viden om, hvad der virker.  

Mere viden om støtte- og kompensationsordninger: 
Beskæftigelsessystemet skal blive bedre til at sikre, at arbejdsgivere og borgere bliver informeret om støtte- og kompensationsordningerne.

Styrk nøglepersoners opgave og samarbejde: 
I hvert jobcenter er der ansat eksperter i handicap og beskæftigelse. Deres opgaver og roller skal styrkes, og samtidig skal der være et bedre samspil mellem jobcentrene, virksomhederne og andre dele af den offentlige sektor, a-kasser, handicaporganisationer med mere. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her