Medarbejdere og borgere på jobcentre skal bruge mundbind

Del artiklen:
(Arkiv) Også på landets jobcentre skal medarbejder og borgere nu bære mundbind eller visir. Det fremgår af et brev fra STAR til jobcentre og kommuner.
(Arkiv) Også på landets jobcentre skal medarbejder og borgere nu bære mundbind eller visir. Det fremgår af et brev fra STAR til jobcentre og kommuner.

I et brev til jobcentrene skriver STAR, at mundbind eller visir skal bruges, når medarbejdere og borgere i jobcentrene er i kontakt med hinanden.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

Medarbejdere og borgere er nu omfattet af kravet om at bære mundbind og visir på jobcentrene og i borgerservice.

I et brev til jobcentrene og kommunerne dateret 16. november skriver STAR blandt andet:

“De nye regler betyder, at såvel borgere som ansatte skal bære mundbind eller visir, når de opholder og bevæger sig rundt i venteområder/modtagelse på jobcentrene. Det samme gælder ved ophold/deltagelse i jobsøgnings-værksteder eller åbne vejledningscaféer, pc-rum eller lignende. Medarbejderen og borgeren skal som udgangspunkt også have mundbind på ved individuelle fysiske samtaler.”

Det er i høj grad medlemmer af HK, der arbejder i både jobcentre og borgerservice, og derfor har de været undtaget for kravet om mundbind. HK Kommunal organiserer mange af de administrative medarbejdere og over halvdelen af sagsbehandlerne i jobcentrene.

Næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing, har tidligere kaldt myndighedernes beslutning om ikke at kræve mundbind eller visir på jobcentrene inkonsekvent og usammenhængende. Han er tilfreds med, at der nu er kommet en ny linje.

“Den hidtidige slingrekurs har mest af alt bidraget til at skabe usikkerhed i en i forvejen svær situation,” siger Mads Samsing på HK’s hjemmeside.

Kun ved samtaler med borgere, der skal mundaflæse, har vejrtrækningsproblemer eller andre specifikke fysiske begrænsninger, kan reglen om mundbind og visir afviges. 

A-kasser opfordres i brevet til at anvende de samme regler. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her