Fakta: Benchmark for offentligt forsørgede på beskæftigelsesområdet

Del artiklen:

På trods af måneders suspension af beskæftigelsesindsatsen i foråret offentliggør Beskæftigelsesministeriet nu benchmark for ‘kommunernes resultater på beskæftigelsesområdet.’ Se tallene her.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Gladsaxe, Herlev og Nyborg ligger i toppen, mens det ud over Stevns og Fredericia er øerne Læsø, Samsø, Langeland og Fanø, der ligger i bunden af Beskæftigelsesministeriets benchmark for det, ministeriet kalder “kommunernes resultater på beskæftigelsesområdet.”

Benchmarket omfatter 2. halvår 2019 og 1. halvår 2020. Det vil sige også de måneder, hvor beskæftigelsesindsatsen var suspenderet i starten af coronakrisen. Om det skriver ministeriet i en note, at rangordningen af kommunerne ikke fanger “betydningen af, at den aktive
beskæftigelsesindsats i landets jobcentre var suspenderet fra 15. marts 2020 og frem til hhv. 27. maj og 15. juni 2020.”

Læs også:
Beskæftigelsesministeriet rangordner beskæftigelsesindsats midt i coronakrise

Beskæftigelsesministeriet opgør alle ydelser, der hører under beskæftigelsesområdet. Det vil sige dagpenge, kontanthjælpsydelser og sygedagpenge. De kan ses i separate tabeller på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.

Nedenfor ses et kort og derefter en tabellen over, hvor mange borgere, kommunerne forsørger på alle ydelser på beskæftigelsesområdet i forhold til det forventede niveau, når der tages højde for kommunernes rammevilkår.

Der skal som nævnt tages forbehold for, at tallene er inficeret af, at opgørelsen ikke tager højde for betydningen af coronanedlukningen i op til en fjerdedel af perioden. Se note i tabellen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her