Jobcentre bestemmer selv under delvis nedlukning

Del artiklen:
(Arkiv) Syv kommuner i Nordjylland er delvist lukket ned på grund af covid-19 smitte fra mink. Jobcentermedarbejderne er sendt på hjemmearbejde og store dele beskæftigelsesindsatsen er på pause.
(Arkiv) Syv kommuner i Nordjylland er delvist lukket ned på grund af covid-19 smitte fra mink. Jobcentermedarbejderne er sendt på hjemmearbejde og store dele beskæftigelsesindsatsen er på pause. - Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

Retningslinjer fra STAR er forsmag på, hvad der sker, når kommuner lukkes delvist ned. Syv nordjyske jobcentre har fået større råderum, da alt er anbefalinger.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Fra fredag i sidste uge måtte jobcentermedarbejdere i syv kommuner i Nordjylland igen  arbejde hjemme. I modsætning til nedlukningen i foråret blev beskæftigelsesindsatsen ikke suspenderet. I stedet “opfordrer” Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) i et brev til jobcentre og a-kasser “kraftigt” til, at en række retningslinjer bliver fulgt.

Der er forskel på, hvor meget jobcentrene ‘læner sig frem’, men alle jobcentre holder sig inden for STAR’s ‘kraftige opfordringer’.

For at undgå smittespredning har jobcentrene altså sendt medarbejderne hjem. I forhold til tilbud vurderer jobcentrene individuelt, hvad der skal ske med blandt andet virksomhedspraktikker. 

Jobcentrene fortsætter mere eller mindre med formidling af arbejde. I retningslinjerne fra STAR står, at borgere “som udgangspunkt ikke (skal) formidles til arbejde (…..), medmindre der er tale om digitale tilbud, tilbud eller ansættelse i produktionsvirksomheder i egen kommune, eller varetagelse af kritiske funktioner.”

I Hjørring formidler medarbejderne arbejde til så mange ledige som muligt netop inden for industrien og de kritiske jobfunktioner, fortæller økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør Leif Johannes Jensen.

“Vi læner os frem i jobformidlingen, men vi overholder de udmeldte retningslinjer.”

Kommunen har i de seneste måneder oplevet rekord i opslåede job.

“Vi har aldrig haft så mange stillingsopslag som i august, men det kan godt være, der kommer færre i november,” siger Leif Johannes Jensen.

Han håber, at udviklingen fortsætter – og at også nogle af de ledige i løntilskud kan få fast arbejde i de virksomheder, hvor medarbejdere fra andre kommuner må blive hjemme.

I Thisted er der knap så meget drøn på, men jobformidlingen fortsætter.

“Situationen gør jo, at vi ikke i samme omfang kan sende folk ud,” siger beskæftigelseschef Trine Engholm Christensen.

“For eksempel kan vi ikke sanktionere, med mindre vi formidler job til en kritisk funktion eller en produktionsvirksomhed her i kommunen. Vi finder matchet og dem, der gerne vil. Vores erfaring fra sidste nedlukning var, at der ikke var mange, der takkede nej til job.”

Skal ikke formidle arbejde og indsatser

Baggrunden for STAR’s retningslinjer er, at der i kommunerne var mange minkfarme med covid-19 smitte, der også spredte sig til mennesker fra dyrene.

Den største udfordring for kommunerne er, at borgere helst skal blive i kommunen til og med 3. december, med mindre de skal på arbejde i kritiske funktioner. Også det er dog op til den enkelte borger – og den enkelte arbejdsgiver.

STAR skriver blandt andet, at medarbejderne “bør” holde møder med borgerne digitalt eller telefonisk, men de skal “som udgangspunkt ikke” formidle arbejde eller virksomhedspraktik og uddannelse, med mindre det kan foregå digitalt. Jobcentrene skal “vurdere”, om tilbud og indsatser skal fortsætte, hvis de foregår på den anden side af kommunegrænsen.

“Det er rigtig vigtigt, at beskæftigelsesindsatsen ikke er suspenderet,” siger Vibeke Holler, beskæftigelseschef i Brønderslev.

Hun fortæller, at alle virksomhedspraktikker og tilbud til ledige uden for kommunen nu er sat i bero. Inden for kommunen tager medarbejderne individuelt kontakt til alle ledige i aktivering og til alle virksomheder for at afklare, om et tilbud kan fortsætte eller skal stoppes.

Det samme billede går igen i de øvrige jobcentre i de nordjyske kommuner.

“Vi er i gang med at ringe ud til virksomheder, hvor borgere er i praktik,” sagde Mette Krog Dalsgaard, jobcenterchef i Frederikshavn, på telefon tirsdag.

“Sidst lukkede vi alt. Den her gang er det en vurdering. Så vi hører virksomhederne, om de stadig kører, og om der er et formål med virksomhedspraktikken. Vi ringer også til uddannelserne for at høre, om de har en kontaktstrategi, så vi kan vurdere, hvad vi gør i hver enkelt sag.”

Lokale, digitale tilbud

Mens mange samtaler under nedlukningen i foråret foregik telefonisk, forsøger medarbejderne på jobcentret i Frederikshavn nu at lære de ledige at bruge Teams, så det meste kan foregå digitalt. Det gælder også arbejdet med jobnet og en lokal jobcafé.

“Vi forsøger at holde fast i de interne tilbud for at hjælpe dem igennem den her tid, men jeg håber, at så mange som muligt bliver fastholdt med en relation til arbejdsmarkedet i en eller anden form. Vi krydser fingre for, at nedlukningen ikke varer for lang tid,” siger Mette Krog Dalsgaard.

Jobcentret i Frederikshavn tager sig også af beskæftigelsesindsatsen for Læsø Kommune. I sidste uge havde jobcentret over 300 i virksomhedspraktik i kommunen og 18 uden for kommunen.

Jammerbugt Kommune lægger også nogle af kommunens tilbud omlagt til digitale forløb.

“For eksempel fysisk træning, hvor vi laver digitale øvelser med borgerne. CV kan man også køre digitalt,” siger Jannie Knudsen, sundheds- og arbejdsmarkedschef i Jammerbugt Kommune.

Fortsatte praktikker og løntilskud

I Vesthimmerlands Kommune understreger uddannelses- og arbejdsmarkedschef Lone Lollesgaard, at jobcentret følger myndighedernes anbefalinger.

“Vi laver en konkret individuel vurdering i forhold til egne tilbud og etablerer så meget som muligt telefonisk. Vi forsøger at holde så meget i gang som vi kan uden fysisk fremmøde og har opmærksomhed på udsatte, der har brug for noget specielt.”

Løntilskud og praktik aftales med virksomheder og den enkelte ledige. 

“Det giver god mening at fortsætte på skoler og ældrecentre,” siger Lone Lollesgaard. 

Skoler, daginstitutioner og plejehjem er blandt de områder, der af regeringen er defineret som kritiske funktioner, hvor ansatte ikke opfordres til at blive i sin egen kommune. 

“Vi bruger vores erfaring fra nedlukningen i foråret, hvor vi er inde i rutinen. Der er virksomheder, der er hårdt ramt, hvor det selvfølgelig giver et produktionstab, og vi får en mere vedligeholdende kontakt med borgerne som konsekvens af nedlukningen, men det foregår stille og roligt,” siger Lone Lollesgaard. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her