Peter Hummelgaard åbner for at gøre digitale samtaler permanente

Del artiklen:
(Arkiv) Peter Hummelgaard (S) inviterer KL og kommunerne med til at forhandle om omlægning af beskæftigelsesindsatsen.
(Arkiv) Peter Hummelgaard (S) inviterer KL og kommunerne med til at forhandle om omlægning af beskæftigelsesindsatsen. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der kommer ingen besparelser på jobcentre i 2021, sagde beskæftigelsesministeren på KL’s årlige JobCamp. Han inviterede KL med i forhandlinger om en ny beskæftigelsesindsats.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil ikke udelukke, at gøre digitale samtaler permanente i lovgivningen, sagde han i dag på KL’s virtuelle JobCamp om beskæftigelsesindsatsen.

“Men vi må ikke tabe nogen på gulvet. Der er stadig nogle, der har brug for (fysiske) samtaler, så vi skal gøre det på et oplyst grundlag. Vi skal være sikre på, at digitale samtaler er lige så effektive i forhold til at få folk i job,” sagde Peter Hummelgaard.

Han vil derfor have evalueret erfaringerne med digitale samtaler under coronakrisen, før han beslutter sig for, om det er en god ide at gøre dem permanente. Evalueringen skal omfatte både jobcentrenes og de lediges erfaring med de digitale samtaler, sagde ministeren.

En ny beskæftigelsesindsats

Peter Hummelgaard inviterede samtidig KL og kommunerne til at være med til at nytænke beskæftigelsesindsatsen. Det blev sat på dagsordenen med aftalen om tidlig pension, hvor en tredjedel skal finansieres af en besparelse på jobcentrene på 1,1 milliarder om året fra 2024.

Læs også:
Jobcentre skal spare op mod ti procent for at finansiere tidlig pension

Forhandlingerne skal gå i gang i 2021 med partierne, der stemte for ‘Arnes pension’. Det er udover regeringen Enhedslisten, SF og DF.

“Det er jo ikke besparelser i morgen og heller ikke næste år, så vi har god tid til at indhente de positive erfaringer fra krisen og god tid til at se, hvad der har virket,” sagde Peter Hummelgaard til de virtuelle deltagere på JobCamp 2020.

Ifølge forliget om tidlig pension skal der i 2022 spares 300 millioner på en omlægning af beskæftigelsesindsatsen, mens der i 2023 skal spares 750 millioner. Det har Konservative dog blokeret for, og derfor kommer besparelsen først med det samlede beløb på 1,1 milliarder om året i 2024. 

Formand for KL’s arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen, kvitterede for invitationen til at være med til at forhandle en omlægningen af beskæftigelsesindsatsen.

“Her er det rigtig vigtigt at anerkende, at vi under coronakrisen har haft en fuldstændig omlægning på baggrund af frivillighed. Jeg tror, vi kan finde ud af det her sammen. Vi er i hvert fald klar i KL.” 

Rettelse: I første udgave af artiklen skrev vi, at der ifølge aftalen om tidlig pension skulle spares på jobcentrene allerede i 2021. Det er forkert. Besparelsen er planlagt til at begynde i 2022, som det nu står i artiklen. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her