‘Mange mister arbejdsevnen i ressourceforløb’

Del artiklen:
(Arkiv) Mange af Gigtforeningens medlemmer mister den sidste rest af arbejdsevnen på ressourceforløb, lyder det fra direktør Mette Bryde Lind. Derfor står foreningen fast på en afklaringsgaranti på tolv måneder.
(Arkiv) Mange af Gigtforeningens medlemmer mister den sidste rest af arbejdsevnen på ressourceforløb, lyder det fra direktør Mette Bryde Lind. Derfor står foreningen fast på en afklaringsgaranti på tolv måneder. - Foto: Gigtforeningen

Gigtforeningen fastholder et ønske om en tolv måneders afklaringsgaranti for borgere i ressourceforløb.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Mens de politiske forhandlinger om ressourceforløb peger på en forkortelse af forløbene fra fem til tre et halvt år fastholder Gigtforeningen, at tolv måneder er nok til at afklare arbejdsevnen.

 “Vi kan se, at vore medlemmer mister noget af deres arbejdsevne, jo længere tid der går,” siger direktør i Gigtforeningen Mette Bryde Lind. 

Det er både ventetiden, men også nogle af arbejdsprøvningerne, der vender den forkerte vej, fortæller hun.

“Vi har for eksempel talt med en sosu, der har haft tre arbejdsprøvninger. Alle tre var i køkkener med alt for tunge løft, og det er præcis det, hun ikke kan varetage.”

“En afklaringsgaranti betyder ikke nødvendigvis, at man er afklaret sygdomsmæssigt. Man kan godt være afklaret i forhold til arbejdsmarkedet og gå i gang med for eksempel otte timer og så justere efterfølgende i forhold til sygdommen.”

Økonomien tæller

Det er en vigtig pointe for Gigtforeningen, at økonomien på ressourceforløb er meget dårligere end på førtidspension og i fleksjob.

“Vi håber virkelig, der sker noget på det her felt, så de ikke skal sidde i en håbløs økonomisk situation, hvor de ikke er afklaret,” siger Mette Bryde Lind.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har i forhandlingerne lagt flere forslag frem, der skal sikre, at borgerne får en hurtigere og bedre indsats. Blandt andet et forslag om en indsatsgaranti, der skal sikre, at et første virksomhedsforløb går i gang inden for et halvt år.

Læs også:
Her er beskæftigelsesministerens forslag til ændring af ressourceforløb

Mette Bryde Lind er positiv over for indsatsgarantien og de andre forslag. Det er bare ikke nok. Heller ikke selvom forløbet bliver tre et halvt år i stedet for fem.

“Da hele lovgivningen kom (i 2014, red.) var vi positive omkring ressourceforløb. For folk har faktisk ressourcer og vil gerne forsøge at komme tilbage. Det har bare vist sig, at det er en lang op-ad-bakke position,” siger Mette Bryde Lind. 

“Ressourceforløb har slet ikke det indhold, de skal have, og de ender ofte med at være mere belastende og give nederlag til mennesker, der i forvejen er sårbare. Det er ikke rimeligt. På tre til fem år mister de simpelthen den arbejdsevne, de måtte have.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her