Kommune: Ikke noget problem at spare på jobcenter

Del artiklen:
Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune hilser regeringens ønske om besparelser i jobcentre velkommmen. (Arkiv).
Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune hilser regeringens ønske om besparelser i jobcentre velkommmen. (Arkiv). - Foto: Bjarke Maccarthy/Socialdemokrati/Ritzau Scanpix

Odsherred Kommunes borgmester ser ikke noget problem i regeringens plan om at spare mere end en milliard kroner årligt på jobcentre for at finansiere tidlig pension.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Det har skabt kritik i kommuner og blandt eksperter på arbejdsmarkedsområdet, at regeringen for at finansiere tidlig pension – den såkaldte ‘Arne-pension’ – vil spare 1,1 mia. kr. årligt på jobcentrene.

 

Læs også:
'Det lugter langt væk af, at noget skulle gå op'

 Men borgmesteren i Odsherred Kommune er ikke blandt kritikerne, skriver Sjællandske Medier.

Ifølge borgmester Thomas Adelskov (S) vil det for Odsherreds vedkommende betyde en besparelse på 19 procent – eller 6,2 mio.kr ud af et samlet årligt budget på 32,8 mio. kr. til jobcentret:

“Vi skal foretage nogle forandringer i beskæftigelsessystemet, som betyder, at vi kan lave effektiviseringer. Jeg er helt overbevist om, at der er masser af potentiale for at finde besparelser på jobcentret. Der bliver på jobcentret lavet rigtig meget arbejde, som mest af alt bunder i nogle formkrav fra ministeriet og styrelser,” siger Thomas Adelskov til Sjællandske Medier.

Han tilslutter sig dermed KL, der gerne går i dialog med regeringen om effektiviseringer af jobcentrene.

Læs også:
KL-kommentar til tidlig pension: Vil gerne effektivisere jobcentre

Thomas Adelskov erkender, at kan blive nødvendigt med afskedigelser i jobcentret.

“Det er klar, at hvis vi ikke skal bruge så mange medarbejdere til at udfylde statistikker og diverse kontroller, så vil der på sigt være færre medarbejdere i jobcentret,” siger Thomas Adelskov.

Læs også:
Tidlig pension: Kommuner skal skære op til 40 procent af ansatte på jobcentre