Hummelgaard bekræfter: Stor opkvalificeringsreform udskudt

Del artiklen:
Peter Hummelgaard (S) håber stadig, en stor opkvalificeringsreform kan vedtages i dette folketingsår, selvom den ikke indgår i regeringens lovprogram. Her er han til Folketingets åbningsdebat torsdag.
Peter Hummelgaard (S) håber stadig, en stor opkvalificeringsreform kan vedtages i dette folketingsår, selvom den ikke indgår i regeringens lovprogram. Her er han til Folketingets åbningsdebat torsdag. - Foto: Peter Hummelgaard (S) håber stadig, en stor opkvalificeringsreform kan vedtages i dette folketingsår, selvom den ikke indgår i regeringens lovprogram.

Beskæftigelsesministeren bekræfter over for NB-Beskæftigelse, at reformen er udskudt, fordi han først vil se, hvordan den første del af reformen virker. Det var aftalen om, at arbejdsløse ufaglærte kan blive faglærte på 110 procent af dagpengene.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard bekræfter over for NB-Beskæftigelse, at en stor opkvalificeringsreform er udskudt og derfor ikke indgår i regeringens lovprogram for det næste folketingsår. 

Ministeren skriver, at han først vil se, hvordan den første del af reformen virker. Det var juni-aftalen om, at arbejdsløse ufaglærte kan uddanne sig til faglærte på 110 procent af det højeste dagpengeniveau. 

Samtidig skal et serviceeftersyn af de forskellige uddannelsesordninger på beskæftigelsesområdet gøres færdigt. Først derefter vil der komme et forslag, hvor arbejdsmarkedets parter bliver inddraget. 

Peter Hummelgaard skriver blandt andet: 
“Det er endnu for tidligt at sætte en præcis dato på, men det er klart min ambition at få en aftale i det kommende år, for det er helt afgørende for regeringen at investere i ledige – særligt her under corona-krisen.”

Læs også:
Stor opkvalificeringsreform mangler i regeringens lovprogram

Se hele ministerens svar på, at opkvalificeringsreformen ikke er med i lovprogrammet
”Lige nu er vi i gang med et større serviceeftersyn af de forskellige uddannelsesordninger i beskæftigelsessystemet, ligesom vi følger resultaterne af vores aftaler om opkvalificering fra i sommer tæt. Når eftersynet er færdigt, og aftalen fra i sommer har fået lov til at virke, vil vi fremlægge en større opkvalificeringsreform, hvor også arbejdsmarkedets parter vil blive inddraget. Det er endnu for tidligt at sætte en præcis dato på, men det er klart min ambition at få en aftale i det kommende år, for det er helt afgørende for regeringen at investere i ledige – særligt her under corona-krisen. Derfor indgik vi også en aftale i sommer, der som noget nyt gør det muligt for ufaglærte dagpengemodtagere over 30 år at uddanne sig til 110 procent af dagpengesatsen indenfor fag med gode jobmuligheder.”
 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her