NYT: Digitale samtaler med ledige kan fortsætte indtil 31. december

Del artiklen:
Ifølge NB-Beskæftigelses oplysninger har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) besluttet at forlænge dispensationen til at føre digitale og telefonsamtaler med ledige til 31. december. (Arkiv)
Ifølge NB-Beskæftigelses oplysninger har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) besluttet at forlænge dispensationen til at føre digitale og telefonsamtaler med ledige til 31. december. (Arkiv) - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Opdatering 16.9.: Ministeren bekræfter onsdag morgen:
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard forlænger dispensationen, så kommuner ikke skal føre fysiske samtaler med ledige før efter nytår. Det oplyser en centralt placeret kilde med kendskab til sagen til NB-Beskæftigelse.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Opdatering 16.9. Beskæftigelsesministeren bekræfter her til morgen, at samtaler kan føres digitalt og telefonisk frem til nytår.

Læs også:
Jobcentre kan fortsætte distancesamtaler året ud

KL og en række kommuner får nu deres ønske om at kunne fortsætte med at føre digitale og telefoniske samtaler med ledige. Ifølge NB-Beskæftigelses oplysninger fra en centralt placeret kilde med kendskab til sagen er dispensationen forlænget til 31. december.

Beskæftigelsesministeriet vil ifølge vores oplysninger inden for få dage sende en bekendtgørelse i høring om sagen.

Kommunerne har ønsket at gøre muligheden for digitale og telefoniske samtaler permanent. Ifølge NB-Beskæftigelses oplysninger overvejer ministeriet at undersøge, hvad det vil betyde at ændre loven på længere sigt, så det bliver muligt at holde digitale og telefoniske samtaler i stedet for fysiske.

Læs øvrige artikler om kommuners og a-kassers digitale og telefoniske samtaler i dagens historier.

Læs også:
Analyse: Det haster med ny beslutning om digitale samtaler
Læs også:
A-kasse glæder sig over fysiske møder med ledige
Læs også:
Kommuner kan spare millioner ved at holde møder digitalt

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her