Analyse: Det haster med ny beslutning om digitale samtaler

Del artiklen:

Bekymrende smittestigning i halvdelen af kommunerne øger presset på jobcentrene, hvor flere medarbejdere sendes på hjemmearbejde. Men dispensationen til at droppe de fysiske samtaler gælder kun til 1. oktober.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Seneste nyt kort før deadline:

Læs også:
NYT: Digitale samtaler med ledige kan fortsætte indtil 31. december

Jobcentre har i stort omfang medarbejdere på hjemmearbejde for blandt andet at bidrage til at sænke smittetrykket. Det kan være slut om to uger, når dispensationen til at holde digitale og telefoniske samtaler med de ledige ophører. Samtidig stiger presset på jobcentrene på grund af det stigende smittetryk.

Mandag var 49 kommuner kommet på Statens Seruminstituts såkaldte bekymringsliste vedrørende udbredelse af corona. Det lægger et nyt pres på jobcentrene for at sende ikke blot administrative, men også frontmedarbejdere hjem.

Men skæringsdatoen for dispensation til ikke at holde fysiske møder med de ledige lægger et modsat pres. Til NB-Beskæftigelse fortæller en jobcenterchef og en a-kasse, at de nu er i gang med at forberede fysiske møder efter den 1. oktober.

Meget hjemmearbejde og mange digitale samtaler

Brugen af digitale og fysiske møder i a-kasser og kommuner har været omfattende under coronakrisen. Mange sagsbehandlere og jobkonsulenter var vendt tilbage på arbejdspladsen i løbet af august, men på grund af smittestigningen blev de igen i sidste uge sendt på hjemmearbejde.

Det viser NB-Beskæftigelses rundspørge til 18 kommuner, der i sidste uge var ramt af foruroligende smittestigning.

Læs også:
FAKTA: De fleste jobcentre i hovedstadsområdet følger STAR's anbefaling om hjemmearbejde

Hjørring Kommune udsendte fredag en pressemeddelelse om situationen og skrev blandt andet, at “kommunen i den kommende tid (vil) begrænse fysiske møder med borgere og i stedet i videst muligt omfang gennemføre møder via Teams eller telefonisk.” Det gælder også frontmedarbejderne i jobcentret, der har flere måneders erfaring i digitale og telefoniske møder.

I sidste uge opfordrede Slagelse Kommune medarbejdere, der pendler fra områder med stort smittetryk, til at arbejde hjemme. Roskilde har haft hjemmearbejde siden juni og fortsætter med det, skriver jobcenterchef Karen Djørup:

“Vi håber på at få lov at fortsætte med de digitale møder med borgerne udover oktober måned, hvor de midlertidige muligheder for dette ophører. Vi følger udviklingen nøje og tager løbende stilling til, om vi skal justere. Vi er klar til at omstille os hurtigt, hvis det bliver nødvendigt.”

Seneste nyt 16.9.

Læs også:
Jobcentre kan fortsætte distancesamtaler året ud

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her