Aalborg fortsætter med digitale samtaler til juli næste år

Del artiklen:
(Arkiv) Jobcenterchef Jesper Dahlgaard
(Arkiv) Jobcenterchef Jesper Dahlgaard - Foto: Lars Holm

På grund af frikommuneforsøg kan en række kommuner i Nordjylland gennemføre digitale eller telefoniske møder med forskellige grupper af ledige i endnu et år.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Seneste:

Læs også:
NYT: Digitale samtaler med ledige kan fortsætte indtil 31. december

Jobcentret i Aalborg skal afvikle 10.000 flere samtaler end forventet på grund af nedlukning af beskæftigelsesindsatsen og den større ledighed på grund af corona.

Derfor har beskæftigelsesforvaltningen bedt politikerne om at nikke til, at sagsbehandlere og jobkonsulenter fortsat kan føre samtaler over telefon eller virtuelt med de forsikrede ledige, altså a-kassemedlemmer.

“Vi ville gerne have haft alle grupper med, men det kan vi ikke, fordi vi kun har mulighed for at forlænge frikommuneforsøget med dem, der var omfattet af forsøget,” fortæller job- og ydelseschef Jesper Dahlgaard.

Det nordjyske frikommuneforsøg sluttede i sommer, men de deltagende kommuner kan fortsætte de enkelte forsøg frem til udgangen af 2021. I Aalborg omfattede de digitale samtaler kun de forsikrede ledige og ikke ledige i kontanthjælpssystemet og personer på sygedagpenge.

Plan A: Ministeren skal forlænge dispensation

Jesper Dahlgaard undrer sig over, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) ikke har forlænget dispensationen til at holde telefoniske og digitale samtaler i stedet for at kræve fysisk fremmøde. Som det ser ud nu, slutter dispensationen om to uger, 1. oktober.

“Plan A for mig er, at beskæftigelsesministeren lige om lidt siger, at vi kører digitale møder videre med alle målgrupper frem til næste sommer. Det vil være på sin plads. Vi er jo allerede i gang med at forberede møderne i oktober, så jeg regner stærkt med, at vi får en melding om ikke så længe,” siger Jesper Dahlgaard. 

Ti nordjyske kommuner er med i forsøg med samtaler, men ikke alle er forsøg med digitale og telefoniske samtaler. Forsøgene har forskellige målgrupper. Mens Aalborg fokuserer på de forsikrede ledige, har andre lavet forsøg med digitale/telefoniske samtaler med sæsonarbejdere og kontanthjælpsmodtagere.

Ud over Aalborg er også Brønderslev, Frederikshavn/Læsø, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild, Thisted, Vesthimmerland og Hjørring med i forsøg med samtaler.

Arbejdsmarkedsudvalget i Aalborg holder møde 22. september, hvor forslaget om at fortsætte med de digitale og telefoniske samtaler skal besluttes.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her