FAKTA: De fleste jobcentre i hovedstadsområdet følger STAR’s anbefaling om hjemmearbejde

Del artiklen:
(Arkiv) Langt de fleste jobcentre har sendt frontmedarbejdere på hjemmearbejde efter smittestigning. Kun i København og Gladsaxe skal alle på arbejde.
(Arkiv) Langt de fleste jobcentre har sendt frontmedarbejdere på hjemmearbejde efter smittestigning. Kun i København og Gladsaxe skal alle på arbejde. - Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Kun i København og Gladsaxe skal alle frontmedarbejdere møde på arbejde.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Hjemmearbejde og digitale og telefoniske samtaler skal få jobcentrene til at være med til at mindske smittetrykket i de 18 kommuner, der mandag udgjorde en større smitterisiko ved covid-19, skrev STAR til kommuner og a-kasser i tirsdags. De fleste af jobcentrene har fulgt opfordringen, mens to kommuner skiller sig ud.

I København og Gladsaxe er alle medarbejdere på arbejde. Læs mere om de to kommuner i en anden artikel her på siden.

NB-Beskæftigelse har spurgt alle 18 kommuner, hvordan de har fulgt anvisningerne fra STAR. Svarene kan i kort udgave ses i tabellen nedenfor. Det skal bemærkes, at der kun er 16 jobcentre, da Dragør og Ishøj hører under andre kommuners jobcentre (se tabellen).

I otte-ni kommuner kommuner arbejder op mod halvdelen eller flere nu hjemme. Andre kommuner opgør ikke, hvor mange medarbejdere, der arbejder hjemme. Det sker efter behov og muligheder i forhold til at kunne udføre arbejdet, mens for eksempel Frederiksberg Kommune skriver, at medarbejderne arbejder hjemme “i begrænset omfang.”

STAR: Følg sundhedsmyndighedernes anbefalinger

Kommunerne bruger også i høj grad muligheden for at gennemføre samtaler telefonisk eller digitalt. Her er kun København en undtagelse.

I Gladsaxe, hvor alle er på arbejde, kan samtaler gennemføres telefonisk, hvis borgeren beder om det. Som udgangspunkt foregår de dog ved fysisk fremmøde.

En lang række kommuner har gennemført de fleste samtaler telefonisk og digitalt siden genåbningen af jobcentrene før sommerferien.

Opdatering til nedenstående tabel 15.9.:

Direktøren for Københavns Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning har i et interview i A4 Arbejdsliv åbnet op for hjemmearbejde. Forvaltningen skriver til NB-Beskæftigelse, at det ikke på nuværende tidspunkt omfatter frontmedarbejdere i jobcentret. Forvaltningen skriver videre: 

“Vi holder allerede både telefoniske og virtuelle samtaler. Vi har ikke for nuværende planer om at øge antallet af telefoniske/virtuelle samtaler.”
Opdateret 17.9.: Herlev Kommune er kommet med i tabellen efter svar fra byrådsmedlem. Incidenstallene er ikke opdateret siden 9.9.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her