Odense: Størstedelen af jobkonsulenterne skal arbejde hjemmefra i 14 dage

Del artiklen:
(Arkiv) Langt de fleste af medarbejderne i Jobcenter Odense arbejder hjemme i de næste 14 dage, men beskæftigelsesindsatsen fortsætter, fortæller koncernchef Gorm Hjelm Andersen.
(Arkiv) Langt de fleste af medarbejderne i Jobcenter Odense arbejder hjemme i de næste 14 dage, men beskæftigelsesindsatsen fortsætter, fortæller koncernchef Gorm Hjelm Andersen.

Medarbejdere i Jobcenter Odense er blandt de 2.000 hjemsendte i kommunen. Beskæftigelsesindsatsen fortsætter dog ‘ufortrødent’, siger koncernchef Gorm Hjelm Andersen. Det gælder også virksomhedspraktik og løntilskud.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

“Langt hovedparten er sendt hjem,” fortæller Gorm Hjelm Andersen, der er koncernchef med ansvar for jobcentret i Odense. I hele beskæftigelsesforvaltningen er der godt 1.300 medarbejdere.

Ud over medarbejdere med administrative funktioner er også jobrådgivere blevet sendt hjem, efter at smittetallet i går steg til 60,7 af 100.000 i byen.  Et tal over 20 pr. 100.000 udløser særlig opmærksomhed på en kommune. 

“Vi sender dem hjem i det omfang, det er muligt af hensyn til borgerne. Vi er organiseret sådan, at vi tænker social- og beskæftigelse sammen, og nogle af de udsatte har brug for en personlig samtale, som vi holdt fast i under de nødvendige sundhedsforskrifter,” siger Gorm Hjelm Andersen. 

Jobcenter Odense har under hele coronakrisen ført mange samtaler digitalt og over telefon – også efter genåbningen i slutningen af maj. Det arbejde kan jobrådgiverne fortsætte hjemmefra. Også kontakten til virksomhederne fortsætter hjemmefra. 
 
“Er det nødvendigt med et fysisk møde, stiller vi også op til det,” siger Hjem Andersen.

Blandt de ledige er der også mennesker, der kan være i risiko for et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med covid-19. Det er især dem, myndighederne er bekymrede for under den nuværende stigning i smittetallet. 

I Odense er det jobrådgiveren, der vurderer individuelt, hvordan kontakten disse borgere skal foregå. 

“Vi har det hensyn at tage, at socialt udsatte ikke har så godt et netværk. Samtidig kan nogen have svært ved at bruge de digitale redskaber og kan være i risikogruppen. Det er hele tiden en afvejning, men vi tager store hensyn til de enkelte borgere,” lyder det fra koncernchef Gorm Hjelm Andersen. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her