Holstebro ændrer organisation for at kunne inddrage ledige borgere i deres egen sag

Del artiklen:
(Arkiv) Det kræver .... at være ansat i et jobcenter. Derfor skal medarbejderne hele tiden se kritisk på deres egen praksis og være med til at udvikle den, lyder det fra arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune, Søren Landkildehus.
(Arkiv) Det kræver .... at være ansat i et jobcenter. Derfor skal medarbejderne hele tiden se kritisk på deres egen praksis og være med til at udvikle den, lyder det fra arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune, Søren Landkildehus.

Podcast: Holstebro er sammen med tre andre kommuner med i et langvarigt forskningsprojekt, der i højere grad skal inddrage de ledige i deres egen sag. Der sker noget, når man begynder at lytte til, hvad de ledige selv siger, fortæller arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

Det hele skal hænge sammen. Fra præcise politiske mål vedtaget i byrådet, så frontmedarbejderen – socialrådgiveren, job- eller virksomhedskonsulenten – kan bruge det i deres arbejde med borgeren. Det er budskabet fra arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus, der har sat sin organisation under forandring gennem de seneste fire-fem år.

Nu er han i gang med at opbygge et ‘internt vidensakademi’, der skal introducere, fastholde og udvikle viden på beskæftigelsesområdet i kommunen.

“Det kræver et ret højt vidensniveau at arbejde på et jobcenter,” siger Søren Landkildehus i denne podcast.

‘Internt vidensakademi’ skal rodfæste nye metoder

Holstebro har i fire-fem år udviklet beskæftigelsesindsatsen sammen med forskere fra Aalborg Universitet. Målgruppen er de udsatte borgere, og metoden er borgerinddragelse – altså at lytte til, hvordan de ledige selv tror, de kan komme videre mod arbejde eller uddannelse. 

Metoderne skal nu rodfæstes gennem nye organiseringer. I Holstebro vil Søren Landkildehus have et internt akademi, der kan uddanne, efteruddanne og udvikle medarbejderne på beskæftigelsesområdet. Hør mere om det i podcasten. 

Sammen med Vesthimmerland, Silkeborg og Herning er Holstebro partner i Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsatser, CUBB, hvor de udvikler indsatsen i samarbejde med Aalborg forskere, der også stod for det tidligere fireårige LISES projekt. 

Se og hør også øvrige artikler og podcasts i serien om CUBB, hvor både forskere og praktikere fortæller om udviklingen. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her