Fordobling af seniorpensioner på halvanden måned

Del artiklen:
(Arkiv) Det var Venstres Troels Lund Poulsen, der som beskæftigelsesminister fik lavet en aftale om seniorpension med blå blok, inklusive Radikale og Dansk Folkeparti kort før valget i juni 2019. Den tiltrådte Socialdemokatiet modstræbende som regering, fordi flertallet for ordningen var intakt også efter valget.
(Arkiv) Det var Venstres Troels Lund Poulsen, der som beskæftigelsesminister fik lavet en aftale om seniorpension med blå blok, inklusive Radikale og Dansk Folkeparti kort før valget i juni 2019. Den tiltrådte Socialdemokatiet modstræbende som regering, fordi flertallet for ordningen var intakt også efter valget. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Frem til udgangen af juni har 3.390 personer fået tildelt seniorpension i år. Det svarer næsten til forventningen i loven.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

På godt halvanden måned steg tildelingen af seniorpension til det dobbelte i første halvår af 2020. Fra knap 1.700 i midten af maj til næsten 3.400 personer ved udgangen af juni.

Dermed nærmer kommunerne sig målet i lovforslaget om seniorpension, som er, at 6.200 fuldtidspersoner skal modtage seniorpension i 2020.

Læs også:
KL om seniorpension: 'Vi har løst opgaven på trods af virkelig svære betingelser'

Der er dog den lille hage, at lovforslaget taler om fuldtidspersoner. Det betyder, at der skal være så mange på seniorpension, at de omregnet udgør 6.200, der har modtaget pensionen hele året. Personer, der har fået seniorpension i halvdelen af året, tæller kun for eksempel som en halv fuldtidsperson i det regnestykke.

Der er altså langt igen, hvis de forventede 6.200 fuldtidspersoner skal nåes i 2020.

95 procent af afgørelserne fik et ja til seniorpension frem til udgangen af juni, fremgår det af et svar fra Beskæftigelsesministeriet til Folketinget. Kun fem procent fik afslag.

Se tallene nedenfor.

null

Her er de forventede fuldtidspersoner fra lovforslaget. Loven om seniorpension blev vedtaget den 20. december 2019 og trådte i kraft 1. januar.

null

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her