Medarbejdere tilbage på jobcenter i Silkeborg i dag, mens Aarhus må vente

Del artiklen:
"Det er gået forbavsende godt," siger beskæftigelseschef i Silkeborg Anita Jensen om de 14 dage, hvor medarbejderne på jobcentret har fortsat beskæftigelsesindsatsen hjemmefra. Nu er smittetallet for Covid-19 så langt ned, at de igen kan komme på arbejde. - Foto: Silkeborg Kommune

Styrelsen For Patientsikkerhed ophævede alle restriktioner for at begrænse smitten i Silkeborg efter et møde med kommunen. I Aarhus ser det ud til, at medarbejderne skal arbejde hjemme 14 dage endnu.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Så slap den værste coronasmitte Silkeborg, og kommunens medarbejdere kan komme tilbage og møde på arbejdspladsen. Det gælder også medarbejderne på jobcentret, der har arbejdet hjemme i 14 dage. 

“Der er stadigvæk noget smitte i Silkeborg, men vi er nu så langt ned, at vi godt kan komme på arbejde igen,” siger beskæftigelseschef Anita Jensen. 

Det er dog ikke alle, der kommer på arbejde i dag. 

“Udmeldingen kom så sent, og det er ikke alle, der læser mail om aftenen, så det er okay, at de kommer i dag eller i morgen,” 

I Aarhus er smittetrykket stadig så højt, at jobcentrets omkring 950 medarbejderne må arbejde hjemme, formentlig frem til 4. september.

“Det er forkert at sige, at vi har lukket, for vi betjener borgerne digitalt,” siger Vibeke Jensen, der er forvaltningschef for social- og beskæftigelsesområdet i Aarhus.

“Vi betjener borgerne digitalt, men vi har også talt med nogle on-face, hvor vi har vurderet, at der var en kritisk sag med personkontakt,” fortæller Vibeke Jensen. –  
Jobcentret åbent, selvom medarbejderne arbejdede hjemme

Beskæftigelsesindsatsen er fortsat med samme tempo, selvom kommunerne har måttet lukke ned midlertidigt. 

“Det er gået forbavsende godt. Medarbejderne pakkede deres IT-udstyr. Det er en kæmpe  forskel fra marts, hvor der var 100 procents nedlukning. Nu har medarbejderne haft mulighed for at komme på jobcentret, hvis det var relevant for beskæftigelsesindsatsen. De har kunnet tage møder på jobcentret, hvis det var det eneste fornuftige, og de har også kunnet holde møder på virksomhederne,” fortæller Anita Jensen. 

Den samme tilgang er der i Aarhus, hvor medarbejderne mødes med nogle af borgerne. 

“Det gør vi, når vi vurderer, at der er en kritisk sag med behov for personkontakt,” fortæller Vibeke Jensen. 

Hun understreger, at de digitale og telefoniske samtaler er helt afgørende for fleksibiliteten. 

“Jeg håber, det bliver et redskab, vi kan fortsætte med på længere sigt,” lyder det fra forvaltningschefen i Aarhus. 
Det samme ønske har Anita Jensen i Silkeborg.

“Vi udnytter de digitale muligheder, hvor det giver mening,” siger hun.

“Nu er vi tilbage, men stadig med fokus på at mindske smittespredning og efterleve retningslinjerne om afstand og afspritning, når vi samarbejder med borgerne og med hinanden.”

Anita Jensen fortæller også, at jobcentret i Silkeborg tager særlige hensyn til medarbejdere, der enten selv eller i deres familie er særligt sårbare i forhold til Covid-19 smitten.

Læs også:
Corona: 950 jobcentermedarbejdere arbejder igen hjemmefra

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her