DI: Ledigheden faldt samtidig med, at 200.000 forlod lønkompensation

Del artiklen:

‘Udfasningen af lønkompensationen er sket uden negative konsekvenser for ledigheden,’ siger chef for arbejdsmarkedspolitik i DI Steen Nielsen.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Ledigheden er faldet med 8.000 siden 1. april. I samme periode er antallet på lønkompensation faldet fra 256.000 til 33.000 tusinde, vurderer DI.

“Hånden er blevet holdt under tusinder af job og arbejdspladser, mens krisen var allerværst. Og nu, hvor situationen er i bedring, så forsvinder flere og flere ud af ordningen – vel at mærke uden at det betyder en stigning i ledigheden. Det er præcis, som vi kunne have håbet på,” siger Steen Nielsen til DI Business.

DI’s tal er fra perioden 1. april til 19. august. Vurderingen af personer på lønkompensation baserer sig dels på Erhvervsstyrelsens tal og på tilbagemeldinger fra DI’s virksomhedspanel, der tæller 2.100 medlemsvirksomheder. Ledighedstallene er fra Beskæftigelsesministeriet.

null

DI’s vurdering bekræfter den tendens, der viste sig i Erhvervsstyrelsens tal for et par uger siden. Dengang vurderede styrelsen, at 14.000 var på lønkompensation.

Læs også:
'Vi ser ikke ind i et blodbad i forhold til udvikling af ledigheden'

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her