Knap 60 procent på førtidspension efter ressourceforløb i 2019

Del artiklen:

Der var i kommunerne stor forskel på tildelinger af førtidspension efter ressourceforløb i 2019. Fra næsten tre fjerdedele til en fjerdedel af deltagerne i afklaring i ressourceforløb fik førtidspension. Forløbene skal nu politisk revideres. Se tallene for din kommune her

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Køre, Hvidovre, Esbjerg og Aalborg tildelte i 2019 førtidspensioner til over 70 procent af borgerne, der havde været i ressourceforløb. PÅ Ærø, i Hedensted og Hørsholm fik under 30 procent af deltagerne i forløbene tildelt førtidspension.

Se din kommune på kortet. Nedenfor er der en tabel, der viser fordelingen af både ressourceforløb og fleksjob. I 2019 var det over 70 procent, der fik en af de to ydelser efter ressourceforløb.

Tabellen nedenfor viser, hvor mange der har fået tildelt henholdsvis fleksjob og førtidspension en måned og tre måneder efter endt ressourceforløb. Tabellen er alfabetisk opdelt.