København prioriterer, at alle ledige møder fysisk til samtaler i jobcentret

Del artiklen:
(Arkiv) Som udgangspunkt skal alle ledige møde fysisk til samtaler på jobcentret i København, skriver forvaltningen i en mail til NB-Beskæftigelse.
(Arkiv) Som udgangspunkt skal alle ledige møde fysisk til samtaler på jobcentret i København, skriver forvaltningen i en mail til NB-Beskæftigelse. - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Mens en lang række kommuner fastholder digitale samtaler med en stor gruppe ledige borgere, foretrækker hovedstadskommunen fysisk fremmøde, skriver beskæftigelsesforvaltningen til NB-Beskæftigelse.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

“Vi prioriterer de fysiske samtaler frem for de digitale og telefoniske samtaler, så vidt det er muligt,” skriver Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i et svar til NB-Beskæftigelse.

I modsætning til en række andre kommuner, der fortsætter med digitale samtaler og tager udstrakte hensyn til især ledige, der er i risiko for alvorlige sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med covid-19, har Københavns Kommune besluttet, at alle ledige skal møde fysisk på jobcentret.

“Vi gør det naturligvis med hensyn til de gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og tager de nødvendige forholdsregler, så det foregår sundhedsmæssigt forsvarligt,” skriver kommunen i en mail.

Læs også:
Kommune bruger telefon og digitale møder til at beskytte borgere i risikogrupper

Af tidligere mailkorrespondance med kommunen fremgår det dog, at jobcentercheferne har fået mail om, at de skal sikre, at “der bliver taget hensyn til borgere i risikogruppen ved jobcentrenes henvisning til job og ved tilbud med fysisk fremmøde samt ved fastlæggelse af jobsøgningspligten for kontanthjælpsmodtagere m.fl.”

Vi har forsøgt at få beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard til at uddybe kommunens håndtering af risikogrupperne, men hun har ikke ønsket at blive interviewet om dette emne.

Kommunen har heller ikke ønsket at gå i detaljer med, hvordan risikogruppen bliver beskyttet i København.

Læs også:
Kommune: Bruger forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupper

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her