Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen

Del artiklen:
(Arkiv) Direktør i Ledernes Hovedorganisation Henrik Bach Mortensen er tilfreds med, at kommunernes forpligtelse til at sikre virksomhederne
(Arkiv) Direktør i Ledernes Hovedorganisation Henrik Bach Mortensen er tilfreds med, at kommunernes forpligtelse til at sikre virksomhederne "den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft" igen er et ministermål.

Kommunerne skal nu igen sikre virksomhederne den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft som et mål i beskæftigelsesindsatsen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har opdateret sine mål for kommunernes indsats.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har opdateret sine mål for kommunernes beskæftigelsesindsats, og her er kommunernes forpligtelse til at sikre den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft til virksomhederne igen blevet et mål. Det var ellers røget ud af målene, som ministeren fastlagde i december.

I et brev til Beskæftigelsesrådet 15. juni skriver Peter Hummelgaard blandt andet:

“For mig er det helt centralt for beskæftigelsesindsatsen at understøtte virksomhederne – både i den nuværende situation og under normale forhold.”

Derfor er virksomhedernes rekruttering igen et mål i beskæftigelsesindsatsen, som det også var under den tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Var ved at dåne

Det glæder Ledernes Hovedorganisation, at beskæftigelsesministeren har forpligtet kommunerne til at sørge for den rigtige arbejdskraft til virksomhederne, siger direktør Henrik Bach Mortensen. 
 “For os var det en helt uacceptabel tanke, at beskæftigelsespolitikken ikke skulle have som væsentligste mål at sikre virksomhederne den arbejdskraft, de havde brug for. Vi var meget overraskede over, at det var noget, vi skulle diskutere.”

Læs også:
Analyse: Ministeren glemmer de udsatte

Beskæftigelsesrådet er et fast trepartsråd, der rådgiver beskæftigelsesministeren, blandt andet om ministermål for beskæftigelsesindsatsen. Rådet godkendte ministerens råd fra december, og det kom bag på Lederne, at arbejdsmarkedets parter ikke sørgede for, at virksomhederne kom med i ministermålene.

“Beskæftigelsespolitikken skal helt grundlæggende gøre to ting. Den skal hjælpe ledige med at finde arbejde, og den skal hjælpe virksomheder med at finde den arbejdskraft, de har brug for. Vi var ved at dåne over, at arbejdsmarkedets parter ikke tøvede med at fjerne den sidste del,” siger Henrik Bach Mortensen.

Hvor stor betydning har ministermålene for beskæftigelsesindsatsen?

“Beskæftigelsesudvalgene i kommunerne kigger jo på meldingen fra ministeren, så det har rigtig stor betydning. Jeg tror, stort set alle kommuner har ministermålene med i indledningen til deres beskæftigelsespolitik,” vurderer direktør i Ledernes Hovedorganisation, Henrik Bach Mortensen. 
 Her er ministermålene 
De første fire mål var med i ministerens tidligere udmelding. Det femte kom med i går.
1. Alle ledige skal have en værdig sagsbehandling
2. Flere ledige skal opkvalificeres
3. Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende
4. Flere personer med handicap skal i beskæftigelse
5. Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft

Læs i nedenstående artikel om den tidligere Venstreministers mål for beskæftigelsesindsatsen:

Læs også:
Nye mål for beskæftigelsesindsatsen

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her