Vesthimmerland: Det betaler sig at bruge ekstra tid på bæredygtige planer for ledige

Del artiklen:
Tanja Dall, post.doc. ved CUBB, og Tina Elkjær, afdelingsleder ved Jobcenter Vesthimmerland fortæller om udviklingen af samtalen mellem sagsbehandler og borgere.
Tanja Dall, post.doc. ved CUBB, og Tina Elkjær, afdelingsleder ved Jobcenter Vesthimmerland fortæller om udviklingen af samtalen mellem sagsbehandler og borgere.

I to podcasts taler forsker ved Aalborg Universitet, Tanja Dall, og afdelingsleder i Jobcenter Vesthimmerland, Tina Elkjær, om hvordan de udvikler samtalen mellem sagsbehandleren og borgeren. Hvis der skal laves bæredygtige planer, betaler det sig at lytte, lyder det fra Vesthimmerland.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Det er coronatid med stor ledighed. Har sagsbehandlerne så tid til at lytte ordentligt efter borgerens ønsker til en fremtid på arbejdsmarkedet? Ja, lyder det fra Vesthimmerland Kommune, der ifølge afdelingsleder Tina Elkjær “altid har forsøgt at gøre det, der giver mening, på det tidspunkt, det giver mening.”

Jobcentret i Vesthimmerland er hjulpet af et frikommuneforsøg, der giver mulighed for at indkalde til samtaler efter borgerens behov. Samtidig har flere af lederne og medarbejderne været en del af først LISES-projektet og nu CUBB, der står for Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsatser.

Og det kan faktisk ses på de unge, der kommer i uddannelse under uddannelsespålæg, at de bliver længere i forløbene, siger Tina Elkjær i denne podcast.

I en podcast-serie om borgerinddragelse bringer vi i dag to podcasts, med en praktiker og en forsker.

Post. doc. ved Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsats, CUBB, Tanja Dall fortæller om et ‘fund’, hun som forsker har været med til at identificere i de op mod 100 samtaler, som hun og andre forskere har overværet og optaget. Det handler om at ‘gribe’ den lediges egne ideer om vejen til arbejdsmarkedet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her