Ny forskning: Dårligt helbred tvinger i høj grad danskere væk fra arbejdsmarkedet

Del artiklen:
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er ikke overrasket over, at hver femte vil stoppe på på arbejde før tid på grund af nedslidning, siger han i en pressemeddelelse.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er ikke overrasket over, at hver femte vil stoppe på på arbejde før tid på grund af nedslidning, siger han i en pressemeddelelse. - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Tusindvis af danskere forlader arbejdsmarkedet på grund af dårligt helbred, og en tredjedel af dem, der arbejder med produktion eller med mennesker, forventer ikke at arbejde til pensionsalderen, fordi de ikke vil kunne klare jobbet. Det viser ny forskning.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk