Holstebro har lavet nye virksomhedspraktikker under coronakrisen

Del artiklen:
Coronakrisen har skabt åbninger for småjob til aktivitetsparate ledige. Det har Holstebro Kommune udnyttet, også gennem virksomhedspraktik under suspension af beskæftigelsesindsatsen, fortæller formand for arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro, Lars Stampe (S).
Coronakrisen har skabt åbninger for småjob til aktivitetsparate ledige. Det har Holstebro Kommune udnyttet, også gennem virksomhedspraktik under suspension af beskæftigelsesindsatsen, fortæller formand for arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro, Lars Stampe (S).

Krisen har givet muligheder for småjob, og det skal udnyttes – også selvom reglerne ikke helt bliver fulgt, er holdningen i Holstebro Kommune. Nye tal fra Jobindsats.dk tyder på, at flere kommuner har gjort det samme.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Selvom nye virksomhedstilbud siden midten af marts har været suspenderet i beskæftigelsesindsatsen, så har Holstebro Kommune brugt virksomhedspraktik som en direkte vej til job.

Det fortæller Lars Stampe (S), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro.

“Vi plejer at sige, hvis virksomheden og den unge medarbejder kan se en idé i det her, så vil vi gerne følge med og skabe et job. Så det må være et ja,” siger han til spørgsmålet, om kommunen har brugt virksomhedspraktik som en overgang til job.

Et konkret eksempel er en virksomhed, der ringede til en jobcentermedarbejder og tilbød job til en ung mand, der tidligere havde været i praktik i virksomheden. Det ville kræve to ugers oplæring i virksomhedspraktik, og det bevilgede jobcentret.

“Vi har et godt samarbejde med vores private virksomheder, og det skal man prøve at holde fast i og holde kørende hele tiden. Hvis virksomhederne kan se ideen med en, der har været i praktik, som de så kan bruge i job, så er vi klar til det,” siger Lars Stampe.

“Jeg er ikke teknokrat. Jeg ser på, om tingene lykkes i stedet for, og det har vi også sagt her under coronaen. At vi må holde fast i de gode muligheder, der er, og tage de chancer, der kommer, og kan vi skabe et job, så gør vi det, og det har vi lykkedes rigtig godt med.”

“Det går jo rigtig stærkt, og der er kommet mange beskrivelser ud om, hvad vi må og ikke må. Vi har prøvet at holde fast i vores fornemmelse af, hvad giver job,” lyder det fra formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro.

Småjob til ledige langt fra arbejdsmarkedet

Holstebro kom i pressen landet over for et par uger siden, da kommunens skoler og daginstitutioner havde ansat 75 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere i deltidsjob som rengøringsassistenter. De gik direkte i job uden indledende virksomhedspraktik.

Læs også:
Aktivitetsparate og fleksjobbere får job i rengøring

Andre kommuner er i gang med at afskedige de ekstra rengøringsfolk, men det er ikke planen i Holstebro. Indtil videre er de ansat frem til sommerferien, mens Lars Stampe arbejder politisk på at fastholde de nye rengøringsassistenter.

“De penge er givet godt ud, hvis vi i stedet for skulle have betalt offentlige ydelser,” siger han.