KL: Jobcentre vest for Storebælt åbner onsdag

Del artiklen:
(Arkiv) Fra onsdag kan medarbejdere i jobcentre vest for Storebælt igen komme på arbejde. Hovedstaden og Sjælland på vente på samme besked.
(Arkiv) Fra onsdag kan medarbejdere i jobcentre vest for Storebælt igen komme på arbejde. Hovedstaden og Sjælland på vente på samme besked. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Jobcentre og borgerservice er blandt de offentlige arbejdspladser, der åbner i tre regioner i vest for Storebælt den 27. maj. Københavns beskæftigelsesborgmester kalder det “dybt uretfærdigt,” at Hovedstaden og Sjælland er ikke med.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Det fremgik af nattens aftale mellem regeringen og Folketingets partier, at flere offentligt ansatte kan komme på arbejde i tre ud af fem regioner, nemlig Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark.

Det gælder også medarbejderne på jobcentrene, skriver KL i en mail til kommunerne, som NB-Beskæftigelse har fået indsigt i.

Region Hovedstaden og Sjælland er ikke med i åbningen, fordi smittetrykket er højere i regionerne øst for Storebælt.

KL skriver i mailen til kommunerne, at “de nærmere vilkår for genåbning af beskæftigelsesindsatsen” endnu ikke er klarlagt.

Døduretfærdig

I en pressemeddelelse kalder integrations- og beskæftigelsesborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V) nattens forlig for “en døduretfærdig aftale.”

“Vores muligheder for at hjælpe de mange tusinde nyledige tilbage i job svækkes af, at vores jobcentre – i modsætning til resten af landet – ikke må åbne.”

Jobcentre i regionerne Hovedstaden og Sjælland har endnu ikke fået en dato for åbning.

“Jeg kan være bekymret for, om regeringen ved, hvor afgørende det er, at vi snart får lov til at rykke, hvis vi skal kickstarte hovedstadens erhvervsliv og arbejdsmarked,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

En ny bekendtgørelse skulle i går ophæve suspension af af rådighedsforpligtelserne og give jobcentermedarbejdere mulighed for at udvide de digitale samtaler og indsatser over for de arbejdsløse. Den er dog endnu ikke offentliggjort af beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Det har skabt stor frustration, at virksomhedspraktik og løntilskud med fysisk fremmøde ikke er med i den nye bekendtgørelse.

Læs også:
'Det bliver ikke titusinder, der kommer i digital virksomhedspraktik'

Rettelse 22.5. kl. 12: 
I første afsnit er Sydjylland rettet til Syddanmark. Beklager fejlen. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her