Kommuner med største ledighed har mindst stigning under coronakrisen

Del artiklen:
Der er ingen sammenhæng mellem at have den største stigning i ledighed under coronakrisen og den samlede ledighed i de enkelte kommuner.
Der er ingen sammenhæng mellem at have den største stigning i ledighed under coronakrisen og den samlede ledighed i de enkelte kommuner. - Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Hvis man alene ser på stigningen i ledigheden under coronakrisen, får man et skævt billede af den samlede ledighed i kommunerne, viser tal, som NB-Beskæftigelse har kigget på. Se din kommune her.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

De daglige opgørelser over stigning i arbejdsløshedstallene i kommunerne siger kun meget lidt om, hvor stor ledigheden reelt er i de enkelte kommuner.

NB-Beskæftigelse har sammenlignet ledighedstal for marts måned fra Danmarks Statistik og de seneste ledighedstal fra de daglige opgørelser i Jobindsats.dk.

Her viser det sig, at de ti kommuner, der har haft mindst stigning i ledigheden under coronakrisen, alle hører til den halvdel af kommunerne, der har højst arbejdsløshed. Fire af kommunerne er blandt de 10 hårdest ramte.

Læs også:
Kun ti kommuner har haft under 30 procents stigning i ledighed under corona

I den første tabel ses de ti kommuner, der har haft under 30 procents stigning i arbejdsløsheden under coronakrisen. Samsø, Langeland og Aalborg kommuner havde i marts 4., 5. og 6. højeste ledighed i Danmark, mens Guldborgsund havde den 10. højeste. Kun Tønder, Haderslev og Tønder har en – lidt – lavere ledighed end landsgennemsnittet, og alle kommuner er blandt den halvdel af samtlige 98 kommuner i landet med højst ledighed.

Artiklen fortsætter under tabellen.

I tabellen nedenfor ses de kommuner, der har haft størst stigning i ledigheden fra 9. marts til 10. maj. Bortset fra Læsø havde alle kommunerne her en lavere ledighed end landsgennemsnittet, der lå på 4,3 i marts.

Læs også:
Vejen Kommune har højst stigning i coronaledighed, men ligger lavt i samlet ledighed

Otte af kommunerne var i marts blandt de 15 kommuner, der har lavest ledighed i landet. Det er Skanderborg, Solrød, Skive, Hørsholm, Lejre, Dragør, Vejen og Holstebro. Også Tårnby og Hvidovre ligger i den halvdel af kommunerne, der har mindst ledighed. Kun Frederikshavn, Bornholm og Læsø havde samtidig en stor stigning i ledigheden og var samtidig hårdt ramt i den samlede ledighed  i marts.

I den sidste tabel nedenfor ses de samlede tal for kommunernes ledighed i marts, målt af Danmarks Statistik, og væksten i tilmeldte til jobnet fra 9. marts til 10. maj, begge dage inklusive.