Fakta: Ledighed blandt unge under 29 år

Del artiklen:

De unge rammes hårdt af coronaledigheden, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Og udgangspunktet var ikke det bedste i de største uddannelsesbyer. Se alle kommuner her.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

De seneste tal fra STAR viser, at de unge under 29 år rammes hårdt af arbejdsløshed i forbindelse med corona.

Tallet er senest opgjort til 3. maj, hvor 32 procent af de nytilmeldte ledige fra 9. marts var under 29 år. Man skal bemærke, at den næste kategori, de 30-49 årige dækker over 19 år. Det ser på baggrund af disse tal ud til, at det kun er de 50-59-årige, der er hårdere ramt end de unge.

null

Udgangspunktet for ledighedstallene var ikke det bedste. I 2019 udgjorde de 25-29-årige en fjerdedel af alle ledige. Find din kommune i kortet og se nedenfor en tabel over alle kommuner, der starter med de hårdest ramte uddannelsesbyer. Her skiller Aarhus sig ud, hvor over 40 procent af ledigheden i 2019 var blandt de 25-29-årige,