Podcast: De udsatte ledige har ikke brug for pause i beskæftigelsesindsatsen

Del artiklen:

Det var uhensigtsmæssigt at stoppe beskæftigelsesindsatsen for aktivitetsparate ledige, lyder det i denne podcast med professor Flemming Larsen og lektor Dorte Caswell fra Aalborg Universitet. De har i flere år arbejdet sammen med kommuner om udsatte lediges vej til arbejdsmarkedet og står nu i spidsen for nyt center med det fokus.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

De mest udsatte kontanthjælpsmodtagere stod i forvejen ikke lige for at skulle i job. Derfor gav det ingen mening at lukke beskæftigelsesindsatsen ned for den gruppe, lyder det fra professor Flemming Larsen, Aalborg Universitet, i denne podcast.

“For mange af de her grupper handler det jo om at få styr på sit liv, hvor det at komme i beskæftigelse bliver set som et af redskaberne til det. Men der er rigtig mange ting omkring det her. Bare det, at man har nogen at diskutere problemer med, man har nogen der forsøger at håndtere den særlige situation, man er i, nogen der forstår en, nogen der er kontakt til. For mange af de her mennesker er det deres primære kontakt ind til de offentlige systemer,” siger han i  podcasten.

Mange af de ledige er interesserede i at opretholde kontakten med kommunen under krisen, og det sker også.

Dorte Caswell fortæller, hvordan coronakrisen på sæt og vis har været et “kreativt benspænd” for mange kommuner. De har opdaget, at udsatte ledige kan være mere trygge ved samtaler over Facetime eller Messenger end ved møder i jobcentret, mens andre gerne vil tale gennem et vindue med den krævede afstand.

Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsatser

Dorte Caswell og Flemming Larsen har fra 1. januar ledet et nyt forskningscenter ved Aalborg Universitet med forkortelsen CUBB (se hele navnet ovenfor). 

I konstant dialog og samarbejde med flere kommuner udvikler de nye måder, som sagsbehandlere, jobkonsulenter, virksomheder og kommuner kan støtte inddragelsen af de ledige i deres egen sag. 

NB-Beskæftigelse vil i en række podcasts undersøge, hvordan samarbejdet foregår, og hvad det betyder for den ledige, for beskæftigelsesindsatsen og for virksomhederne. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her