Støttepartier presser minister for at få suspenderet 225-timersregel

Del artiklen:
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard skal ikke tænke mere over 225 timers reglen, siger støttepartierne SF, Radikale og Enhedslisten. Den skal suspenderes nu.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard skal ikke tænke mere over 225 timers reglen, siger støttepartierne SF, Radikale og Enhedslisten. Den skal suspenderes nu. - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Byrådsmedlemmer fra SF og Enhedslisten har forsøgt at få kommuner til at suspendere reglen under coronakrisen. Partierne vil sammen med De Radikale have Peter Hummelgaard til at handle.

Af Anders Kjøller, [email protected]
og Helle Schøler Kjær, [email protected]

Det haster med at få suspenderet 225-timersreglen under coronakrisen, mener regeringens støttepartier Radikale, SF og Enhedslisten. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) lod sig i går citere for at sige, at “225-timersreglen er noget af det, vi kigger på.”

Men det er ikke nok at se på sagen, siger SF’s beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge.

“Ministeren må i gang nu.”

Det samme mener Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Victoria Velásquez. Hun skriver på Facebook:

“225-timersreglen skal sættes i bero frem til 2021, så man ikke om et år sanktioneres pga., man ikke kan leve op til 225-timersreglen nu.”

Den radikale ordfører Samira Nawa har bragt forslaget op fra Folketingets talerstol, skriver hun i en sms til NB-Beskæftigelse:

“Det gjorde jeg i forbindelse med, at vi førstebehandlede lovforslag om at suspendere dagpengeperioden. Det er kun rimeligt, at det samme gør sig gældende for borgere omfattet af 225-timersreglen.”

SF’s og Enhedslistens byrådsmedlemmer presser på i kommunerne

Tre kommuner har allerede suspenderet reglen i marts. En meget forsinket vurdering fra STAR kom først i fredags, og da var ydelserne allerede sendt ud.

Ringkøbing-Skjern fortsætter med suspension af reglen, da kommunen efter ministerens udmelding nu forventer, at beskæftigelsesministeren handler hurtigt. Odense og Aalborg kommuner vil nu følge reglerne, men håber på en hurtig afklaring fra ministeren.

Læs også:
Kommune suspenderer 225-regel på trods af kontraordre fra STAR

I Aalborg havde Enhedslistens byrådsmedlem, Per Clausen, rejst spørgsmålet om 225-timersreglen. I et svar fra beskæftigelsesforvaltningen stod der blandt andet, at det var Job-og Ydelsesafdelingens fortolkning, “at da forsørgelsesudbetalingerne ikke for nuværende er betinget af, at de ledige udnytter deres arbejdsmuligheder, så er det muligt at forlænge perioden for 225-timerskravet efter gældende lovgivning.”

Også SF har rejst spørgsmålet i flere kommuner, blandt andet i Vejle.

Citatet med den radikale Samira Nawa er tilføjet 31.3. 14:05