Kommunerne skifter rangorden i to forskellige opgørelser

Del artiklen:
Stevns Kommune er den kommune, der er rykket flest pladser. Fra nummer 42 i benchmark til nummer 95, når fokusmålene inddrages. (Arkiv)
Stevns Kommune er den kommune, der er rykket flest pladser. Fra nummer 42 i benchmark til nummer 95, når fokusmålene inddrages. (Arkiv) - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En lang række kommuner vurderes vidt forskelligt i benchmark fra oktober og i ny rangordning i forhold til skærpet tilsyn i februar. Se forskellen på, hvordan din kommune placerer sig her.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

60 ud af 98 kommuner rykker mellem 20 og 50 pladser med den nye rangordning, der inddrager et mindstemål for samtaler og aktivering, for at kommunerne kan undgå at komme under skærpet tilsyn.

Nyborg Kommune er rykket fra at være den bedste i benchmark fra Beskæftigelsesministeriet til at ligge nummer 43, når fokusmålene inddrages. Stevns Kommune er den kommune, der er rykket flest pladser. Fra nummer 95 i benchmark til nummer 42, når fokusmålene inddrages.

Læs også:
Fakta: Her er de kommuner, der risikerer skærpet tilsyn

Mange har undret sig over, at Silkeborg har ligget så dårligt i benchmarkene, da det er en kommune, der får megen omtale for at have nye og innovative tilgange til især kontanthjælpsmodtagere med mange forskellige problemer. Silkeborg er nu rykket 45 pladser frem – fra en plads som nummer 85 i Beskæftigelsesministeriets benchmark til nummer 40, når fokusmålene er inddraget.

Også Herning er rykket op, fra plads 55 til 21.

Til gengæld er to andre kommuner, der omtales for nytænkning og gode resultater med de sværeste målgrupper, rykket ned på listen. Aabenraa er rykket fra en 19. plads i benchmark til plads 47, når fokusmålene er med, mens Hjørring er rykket fra plads 30 til 64.

Se hvor meget din kommune ændret placering her

Rettelse 5. marts 9:50: Vi havde ved en fejl skrevet, at Stevns var rykket fra nummer 43 til 95 med den nye måling. Det er omvendt. Stevns rykkede fra 95 til 43.