FH og Danske A-kasser inviterer Københavner-borgmester til ‘konstruktiv snak’

Del artiklen:
(Arkiv) Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard vil afvente officiel invitation fra fagbevægelsen og a-kasserne, før hun siger ja eller nej til snak om uenigheder.
(Arkiv) Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard vil afvente officiel invitation fra fagbevægelsen og a-kasserne, før hun siger ja eller nej til snak om uenigheder. - Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Efter debat i NB-Beskæftigelse med beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard vil fagbevægelsen og a-kasserne mødes med borgmesteren.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Københavns integrations- og beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) siger til NB-Beskæftigelse, at hun vil forholde sig til en officiel invitation, når hun får den.

Det siger hun på baggrund af, at topfolk i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og a-kassernes brancheforening Danske A-kasser i en kortfattet til NB-Beskæftigelse inviterer borgmesteren til møde for at få en “konstruktiv snak” om uenighederne imellem dem.

De må siges at være store. Lonning-Skovgaard har længe været utilfreds med, at a-kasserne sanktionerer meget mindre end kommunerne, og hun foreslog derfor i januar i NB-Beskæftigelse, at kommunerne skal overtage ansvaret for, om de forsikrede ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Læs også:
Københavner-borgmester: Lad os vurdere rådighed

Det er a-kasserne lodret uenige i, og det skrev FH’s næstformand Ejner K. Holst og Danske A-kassers formand Torben Poulsen et indlæg om i begyndelsen af februar.

Læs også:
A-kasse afviser blankt V-borgmesters kritik af manglende kontrol med ledige

Her er invitationen til Cecilia Lonning-Skovgaard, som NB-Beskæftigelse modtog i går, mandag den 10. februar:

“Beskæftigelsesborgmesteren svarede d. 6. februar 2020 på indlæg fra Fagbevægelsens Hovedorganisation og Danske A-kasser i NB-beskæftigelse.

Vi vil gerne afslutte debatten om a-kasserne med beskæftigelsesborgmesteren i Københavns Kommune og indbyde borgmesteren til en konstruktiv snak om indsatsen overfor ledige i København og om samarbejdet mellem Københavns Jobcenter og a-kasserne generelt. Vi foretrækker samtalen ved bordet om vores fælles ansvar. Ejner K. Holst, næstformand Fagbevægelsens HovedorganisationTorben Poulsen, formand Danske A-kasser.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her