Chefer og ansatte enige: Nu SKAL tusindvis af ansatte i kommunerne op i tid

Del artiklen:
Omkring otte ud af ti sosu'er i ældreplejen er nu på deltid. Ændres der ikke på det, så kan der blive en voldsom mangel på arbejdskraft i ældrecentre og i hjemmeplejen.
Omkring otte ud af ti sosu'er i ældreplejen er nu på deltid. Ændres der ikke på det, så kan der blive en voldsom mangel på arbejdskraft i ældrecentre og i hjemmeplejen. - Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (Arkivfoto)

Både arbejdsgivere og fagbevægelse vil have flere i kommunerne til at gå op i arbejdstid. Der skal udvikles handleplaner i 10-15 nøglekommuner. ‘Vi skal væk fra, at normen er deltid,’ siger FOA-formand, Mona Striib.

Af Iver Houmark Andersen, [email protected]

Hvis kommunerne ikke gør noget, så vil der om 10 år ifølge fagforbundet FOA mangle op mod 40.000 ansatte i ældreplejen. På den baggrund er arbejdsgiverne i KL og fagbevægelsen samlet i Forhandlingsfællesskabet blevet enige om en stor indsats for at få flere fra deltid op på fuldtid.

Indsatsen går ud på, at man i 10-15 nøglekommuner i år “skal udvikle og afprøve handleplaner og redskaber, som bredes ud til de øvrige kommuner”. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Flere kilder fortæller, at Skive Kommune har lagt sig i selen for at få flere på fuldtid og kan blive en af de kommuner, der udvælges som nøglekommune i foråret.

Kan man holde til fuldtid?

Fagforbundet FOA har gennem mange år talt varmt for, at langt flere sosu’er skal op i tid. I dag er cirka otte ud af ti i ældreplejen ansat på deltid.

En del af de mange deltidsansatte er det, fordi de på den måde bedst kan få arbejds- og familieliv til at hænge sammen. Men nogle er det også, fordi de ganske enkelt ikke kan holde til at være på fuldtid, oplyser formanden for FOA, Mona Striib.

”Hvis vi skal have flere til at gå op i tid, så skal arbejdsgiverne tage deres ansvar alvorligt. Altså ansvaret om at tilrettelægge arbejdet fuldt og sundt forsvarligt,” siger Mona Striib til NB-Beskæftigelse og fortsætter:

”Der er alt for mange eksempler på, at ansatte i ældreplejen bliver presset voldsomt. Vi har set eksempler på, at der er blevet afsat tre minutter til, at en sosu-hjælper skal ind ad døren hos en ældre medborger; iagttage borgerens tilstand; give støttestrømper på og dosere medicin. Enhver kan sige sig selv, at det ikke kan gøres på tre minutter uden uhyre stress.”

Den måde, som arbejdet bliver tilrettelagt på, har noget at gøre med, om folk har lyst til at være på fuldtid. Det medgiver formanden for KL’s Løn- og Personaleudvalg, borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler (K).

“Det er klart, at kommunerne som arbejdsgivere har et ansvar for, hvordan arbejdet bliver tilrettelagt. Men jeg vil gerne advare imod, at arbejdsgivere og fagbevægelse graver sig ned i skyttegrave, når vi nu lige er blevet enige om en fælles indsat for at få flere i deltid,” siger Michael Ziegler til NB-Beskæftigelse.

Fokus på kulturen, tak

Michael Ziegler har mangeårige erfaring fra den kommunale verden som borgmester og topprofil i KL. Står det til ham er der især én ting, som arbejdet med flere på deltid bør handle om i kommunerne: Kulturforandring. 

“Helt grundlæggende skal der arbejdes med kulturen. Blandt nogle medarbejdergrupper er der en udpræget deltidskultur,” siger Michael Ziegler og fortsætter:

”På ledelsessiden er der også en kultur, som vi skal have ændret på. Her er forklaringen på deltids-ansættelser ofte, at ’vi skal have vagtplanen til at gå op’. Altså, at der er spidsbelastnings-perioder for eksempel i ældreplejen om morgenen, når gamle fru Hansen skal hjælpes op af sengen; mens der så er mindre behov for hjælp om eftermiddagen. Lederne må være mere kreative i forhold til at få skabt flere fuldtidsjob.”

FOA: Alt for mange deltidsjob

FOA-formand Mona Striib anfører, at ud over at sikre – at arbejdet bliver tilrettelagt så man kan holde til det på fuldtid – så skal kommunerne også til at arbejde med antallet af timer, som de ansætter folk til.

”Der er mange især unge, som i dag bliver ansat i stillinger i ældreplejen og på ældrecentre, hvor de kun har 8, 10 eller 12 timer om ugen. Det siger sig selv, at det er ikke et timetal, man kan bygge en families økonomi på. Så en del af dem har to job. Det holder jo ikke i længden,” siger Mona Striib.

Hertil svarer Michael Ziegler:

“Lad os nu ikke forfalde til forenklede fremstillinger og rygmarvsreaktioner i denne her debat. Lad os prøve at være innovative sammen.”

Nordmænd og svenskere viser vejen

Næstformand for HK Kommunal Mads Samsing håber på, at man i arbejdet med at få flere på fuldtid vil være meget opmærksom på, at man ikke kan presse en ensartet model ned over alle fagområder. 

“Når man ser på folks arbejdstid, skal man være opmærksom på, at der er meget store variationer i ønsker og muligheder fra fagområde til fagområde. Blandt vores medlemmer er der en del klinikassistenter i den kommunale tandpleje, som er på deltid. En del af dem er det efter eget ønske, mens nogle af dem faktisk gerne vil op i tid,” siger Mads Samsing. 

KL og Forhandlingsfællesskabet gør opmærksom på, at de i indsatsen for flere på fuldtid lader sig inspirere af Sverige og Norge. 

“Vores naboer i Norden har været gode til at finde måder at få flere til at gå op i tid. Fuldtid er normen hos nordmændene og svenskerne. I Danmark er deltid normen nu, og det skal vi have ændret på,” siger Mona Striib. 

Mads Samsing fra HK Kommunal er helt enig i, at normen skal ændres:

“Der skal fortsat være stor mulighed for, at man som ansat i en kommune kan være på deltid. Men normen fremad bør være, at udgangspunktet er fuldtid. Det vil også fremme den økonomiske ligestilling i forhold til livsindkomst og pension,” siger Mads Samsing. 

Læs hele aftalen mellem KL og Forhandlingsfællesskabet her
Læs kort nyhed her

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her