Fakta: Flygtninges beskæftigelse er steget til det dobbelte siden 2016

Del artiklen:

Se her, hvor hvor mange flygtninge, der i din kommuner er kommet i arbejde siden 2016. Både antal og andel er opgjort. 

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Siden 2016 er andelen af flygtninge i arbejde fordoblet på landsplan. Fra 20 procent i 2016 til 42 procent i 2019.

Der er stor forskel i kommunerne. I Albertslund har haft omkring 60 procent af flygtningene haft beskæftigelse i alle fire år. I den anden ende har 30 procent af flygtningene i Norddjurs og Guldborgsund nu job. Det er næsten tre gange så mange som i 2016, hvor kun 12 procent af flygtningene var i job i de to kommuner.

På kortet kan du se, hvor stor en andel af flygtningene i din kommune, der aktuelt er i job. Som det fremgår ved at klikke ind på de enkelte kommuner, er der en del deltidsjob. Fuldtidsjob er ikke opgjort på Jobindsats.dk. Her kan man alene se over og under 190 timer pr. kvartal.

Nedenfor kortet er en tabel, hvor også antallet indgår.