Midlertidigt børnetilskud med tilbagevirkende kraft

Del artiklen:
(Arkiv) En enlig mor vil kunne få op til 1850 kroner om måneden med det midlertidige børnetilskud.
(Arkiv) En enlig mor vil kunne få op til 1850 kroner om måneden med det midlertidige børnetilskud. - Foto: Lars Helsinghof Bæk/Ritzau Scanpix

Forældre til knap 28.000 børn vil få et ekstra tilskud pr. barn på mellem 550 og 700 kroner med tilbagevirkende kraft fra august.

Af NB Medier

Forældre til knap 28.000 børn vil få et ekstra tilskud pr. barn på mellem 550 og 700 kroner med tilbagevirkende kraft fra august.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har fremsat lovforslaget om det midlertidige børnetilskud, som regeringen og SF, Radikale Venstre og Enhedslisten blev enige om i september, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene vil blive udbetalt med tilbagevirkende kraft fra august, og regeringen forventer, at ca. 27.900 børn vil få glæde af tilskuddet.
Tilskuddet udgør 700 kroner pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kroner pr. barn af enlige pr. måned og 550 kroner pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen.

Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kroner månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden.

Tilskuddet er skruet sammen på en måde, så man ikke kan få mere i ydelse, end man har mistet som følge af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen.

Aftalepartierne har afsat en kvart milliard kroner om året til børnefamilierne, der er berørt af kontanthjælpsloftet eller modtager integrationsydelse. 

hsk