Rummelig imidt bringer sårbare borgere tættere på arbejdsmarkedet

Del artiklen:
Projektet Rummelig imidt forlænges efter succes med at få udsatte ledige i arbejde elller uddannelse.
Projektet Rummelig imidt forlænges efter succes med at få udsatte ledige i arbejde elller uddannelse. - Foto: Rummelig imidt

Inklusionsprojekt i 14 øst-, midt- og vestjyske kommuner får knap hver femte af deltagerne i arbejde eller uddannelse. LO Midtjylland er operatør på projektet.

Af NB Medier

Inklusionsprojekt i 14 øst-, midt- og vestjyske kommuner får knap hver femte af deltagerne i arbejde eller uddannelse. LO Midtjylland er operatør på projektet.

Det store EU-støttede inklusionsprojekt Rummelig imidt går fra succes til succes i arbejdet for at bringe sårbare borgere tættere på arbejdsmarkedet i 14 øst-, midt- og vestjyske kommuner på tværs af to regioner, skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Projektet er på grund af sine vellykkede indsatser forlænget til udgangen af 2021. Målet er nu, at 810 borgere skal igennem et indslusningsforløb, og af dem skal 108 i beskæftigelse. Allerede nu er Rummelig imidt tæt på et af hovedmålene, idet 626 borgere per 1. juli havde gennemført et forløb. Heraf er 134 kommet i arbejde, praktik eller uddannelse.

“Vi er stolte af resultaterne, som vi har opnået. Vi taler om borgere, som er fysisk handicappede, psykisk sårbare og kontanthjælpsmodtagere, og de er nogle af de sværeste grupper at få i aktivitet igen,” siger faglig projektleder Søren Larsen fra Projektsekretariatet ApS, ejet af LO Region Midtjylland og operatør for projektet.
Rummelig imidt har fokuseret sin indsats på tre hovedområder: En borgerrettet indsats, en virksomhedsrettet indsats og en socialøkonomisk indsats. I 2019 er to nye indsatsområder kommet til: Sociale indkøb og cirkulær økonomi.

hsk

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her