Regeringen indbyder til forhandling om 90-150 millioner til initiativer for udsatte på bl.a. arbejdsmarkedsområdet

Del artiklen:
(Arkiv) Regeringen vil forhandle om op til 150 millioner til udsatte grupper. Her er det
(Arkiv) Regeringen vil forhandle om op til 150 millioner til udsatte grupper. Her er det "Udsattedag" i Jomfru Aneparken i Aalborg i august i år. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Regeringen har i sit finanslovsforslag afsat mellem 90 og 150 millioner kroner om året frem til 2023 til nye foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Pengene er afsat under overskriften “en bedre socialpolitik”, men inddrager både sundhed og beskæftigelse.

Af NB Medier

 Ialt er der i finanslovsforslaget afsat 1,3 milliarder over fire år, der skal være “de første skridt i retning af en mere ambitiøs socialpolitik for Danmark.” Fordelt på de enkelte år er der 150-200 millioner om året.

Beskæftigelsesindsatsen bliver inddraget gennem øgede bevillinger til en helhedsindsats for borgere med komplekse problemstillinger på social-, beskæftigelses-, sundheds-
og uddannelsesområdet. Her er der 90-150 millioner at forhandle om.

Det er ikke mange penge, siger professsor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve.

“Der er en lille begrænset pose penge til særlige aktiviteter.  De store linjer flytter sig ikke med det her,” siger han til NB-Beskæftigelse. 

Læs om Enhedslistens og Alternativets krav til finanslovsforhandlingerne i en særskilt artikel.

Uddannelse

Ungeindsatserne i kommunernes jobcentre får gavn af, at den årlige besparelse på to procent på bl.a. erhvervsuddannelserne afskaffes. Samtidig skal midler fra kvalitetspuljen sikre erhvervsuddannelsernes faglighed.

Regeringen foreslår også en pujle, der skal understøtte lukningstruede VUC-afdelinger.

Udvidet arbejdsgiverbetaling af sygedagpenge

Endelig foreslår regeringen som en del af finansieringen, at arbejdsgiverne skal betale for de første 40 dage, en medarbejder er syg, i stedet for som nu de første 30 dage.